Popis igračica za rujanske utakmice

Ženska reprezentacija kreće u kvalifikacije za EURO

22.08.2019.

Ženska reprezentacija kreće u kvalifikacije za EURO
Foto: HNS

Izbornik Mate Prskalo objavio je popis igračica pozvanih na okupljanje ženske reprezentacije u kolovozu. 

Ženska reprezentacija okuplja se 26. kolovoza kako bi započela novi ciklus kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Prve dvije gostujuće utakmice u skupini odigrat će protiv Litve 29. kolovoza te protiv Belgije 3. rujna. Hrvatske reprezentativke u skupini će se suočiti i s Rumunjskom i Švicarskom, a kvalifikacijski ciklus za Europsko prvenstvo traje do rujna 2020. - dok će se završni turnir održati o Engleskoj u srpnju 2021. godine.

Izbornik Mate Prskalo pozvao je 20 igračica za ovo okupljanje:

"To su, vjerujem, najbolje nogometašice na koje u ovom trenutku možemo računati. Raduje me što su Split i Osijek podigli razinu rada, pa očekujemo da djevojke dođu spremne na okupljanje. Vjerujemo da će u dobrom stanju biti i djevojke koje igraju u inozemstvu, i da ćemo biti u pravoj formi za predstojeće utakmice."

Susret s Litvom je trenutno u fokusu stručnog stožera:

"Koncentrirali smo se na utakmicu s Litvom jer nam je važan dobar start, a to je utakmica u kojoj imamo pravo tražiti pozitivan rezultat. Dobar nastup u Litvi bio bi nam odličan poticaj za utakmicu s Belgijom, o kojoj ne moram puno govoriti - to su sve profesionalke protiv kojih nam neće biti lako. Uz požrtvovan pristup i maksimalno fizičko zalaganje, pokušat ćemo nadoknaditi objektivnu razliku u tehničkom i taktičkom dijelu."

Uz Litvu i Belgiju, hrvatsku reprezentaciju čekaju ogledi s Rumunjskom i Švicarskom.

"Švicarska i Belgija su objektivno veliki favoriti u ovim utakmicama, dok s Rumunjskom i Litvom možemo biti konkurentni. Ponavljam, važno nam je dobro krenuti u kvalifikacije i stoga smo fokusirani na utakmicu u Litvi", zaključuje izbornik Prskalo.

Na popisu izbornika Mate Prskala za prvo okupljanje u novom kvalifikacijskom ciklusu pronašle su se Doris Bačić, Leonarda Balog, Matea Bošnjak, Iva Bukač, Petra Pezelj, Ana Dujmović, Isabella Dujmenović, Mihaela Horvat, Ana Jelenčić, Iva Landeka, Izabela Lojna, Laura Fiket, Antonia Dulčić, Kristina Nevrkla, Tea Pedić, Ivana Rudelić, Helena Spajić, Kristina Šundov, Sandra Žigić te Ivana Stanić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri