Slavlje u Litvi

Video: Hrvatice pobjedom otvorile kvalifikacije za EP

29.08.2019.

Video: Hrvatice pobjedom otvorile kvalifikacije za EP
Foto: Drago Sopta/HNS

U prvoj utakmici kvalifikacijske Skupine H za odlazak na Europsko prvenstvo, hrvatska ženska nogometna reprezentacija pobijedila je u gostima Litvu rezultatom 2:1.

LITVA - HRVATSKA 1:2 (0:1)
Kvalifikacije za EP, Skupina H.
Šiauliai, Litva.

Sutkinja: L. Rapp (Švedska)

Strijelci: 0:1 - Dujmenović (37'), 0:2 - Šundov (48'), 1:2 - Gailevičiute (86')

Žuti kartoni: Imanalijeva (57'), Gailevičiute (90+3'), Šundov (90+3')

Litva: Lukjančuke, Vaitukaityte, Jonušaite (65' Vaičiulaityte), Mikutaite (89' Toropovaite), Gailevičiute, Veličkaite, Karasiovaite, Neverdauskaite, Liužinaite, Gedgaudaite (59' Ruzgute), Imanalijeva. Izbornik: R. Viktoravičius.

Hrvatska: Bačić, Žigić, Dujmenović (71' Pezelj), Balog, Nevrkla, Bošnjak, Lojna (90+2' Horvat), Landeka, Bukač, Šundov, Dujmović (79' Pedić). Izbornik: M. Prskalo. 

Izabranice Mate Prskala uspješno su započele novi kvalifikacijski ciklus, za odlazak na europsku smotru 2021. godine Engleskoj.

Na gostovanju kod Litve povele su u 37. minuti pogotkom Dujmenović, a Šundov je tu prednost udvostručila na početku drugog poluvremena.

Domaće su igrače tek u završnici uspjele smanjiti rezultat i ublažiti poraz na konačnih 2:1, a vrijedi istaknuti kako su hrvatske reprezentativke imale 15 pokušaja prema suparničkim vratima i čak 20 udaraca iz kuta.

Hrvatice sljedeću utakmicu igraju već 3. rujna, a ponovno idu u goste - Belgiji. Utakmica u Louvainu na rasporedu je u 20:30 sati.

Uz Hrvatsku, Litvu i Belgiju, u Skupini H natječu se još Švicarska i Rumunjska.

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri