Priopćenje za medije

Informacije za navijače koji putuju u Slovačku

03.09.2019.

Informacije za navijače koji putuju u Slovačku
Foto: Drago Sopta/HNS

Za vrijeme utakmice Europskih kvalifikacija za UEFA EURO 2020. između Slovačke i Hrvatske (6. rujna 2019. u 20:45 sati) bit će na snazi posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa na prilazima gradu Trnavi i stadionu Antona Malatinskog (Športova 1, Trnava).

Slovačka - Hrvatska
Kvalifikacije za EP 2020., Skupina E
6. rujna 2019. godine, 20:45
Stadion Anton Malatinsky, Trnava

Stadion Antona Malatinskog bit će otvoren za navijače od 18:45 sati na dan utakmice.

Zbog opsežnih mjera sigurnosti koje će poduzimati organizator i slovačka policija pozivamo navijače da dođu u Trnavu i na stadion što ranije. Utakmica je proglašena visokorizičnom.

Ulaznice za utakmicu

Ulaznice za utakmicu su rasprodane te na dan utakmice neće biti prodaje ulaznica niti je predviđena ili moguća zamjena ulaznica na stadionu.

Podsjećamo da su ulaznice personalizirane i kao preduvjet za ulazak na stadion potrebno je uz ulaznicu predočiti i važeći osobni dokument (putovnica ili osobna iskaznica).

Informacije o prometu na dan utakmice

Pozivamo navijače da prilikom dolaska u Slovačku i u Trnavu odnosno na stadion planiraju dolazak ranije (petkom od 15 sati počinje uobičajeni pojačani promet na relaciji Bratislava-Trnava) i koriste parkirališta predviđena za navijače reprezentacije Hrvatske sukladno uputama organizatora i slovačke policije:

- stadion se nalazi u centru Trnave te je udaljen 5-10 min hoda od parkirališnih zona koje će biti osigurane policijom

Foto: Arhiva HNS

- promet u užem centru grada će biti zatvoren za potrebe policijskog osiguranja i razdvajanja navijača. Molimo sve navijače da postupaju po uputama policije

- za navijače reprezentacije Hrvatske su predviđena parkirališta P4 i P5 u Kollarovoj ulici i ista su označena na mapi br.2 s GPS koordinatama.

Foto: Arhiva HNS

MAPA 2: Preuzmite dokument OVDJE

- ulazi na stadion i na tribinu za navijače Hrvatske (ulaz C i D na mapama br. 3 i 4) bit će otvoreni od 18:45 sati. Na ulazima se nalaze upute za navijače sa stadionskim pravilima na engleskom jeziku. Svi ulazi imaju čitače (scannere) i kamere za prepoznavanje identiteta osoba (face recognition cameras)

Foto: Arhiva HNS

Foto: Arhiva HNS

MAPA 4: Preuzmite dokument OVDJE

- na ulazima za navijače Hrvatske smo osigurali dovoljan broj naših zaštitara (stewarda) koji će pomagati slovačkim redarima i sigurnosnim službama u komunikaciji s hrvatskim navijačima te će pružati informacije i upute

Fer, korektno i sportsko navijanje

Molimo navijače da se pridržavaju zakonskih odredbi i stadionskih pravila, osobito vezano na neprimjereno skandiranje, konzumaciju alkohola i uporabu pirotehnike. Upotreba pirotehnike nije dozvoljena te će se oni koji je budu upotrebljavali procesuirati sukladno slovačkim zakonima, a sve s ciljem kako bi susret prošao u primjerenom ozračju vrhunskog sportskog događaja.

Ujedno koristimo priliku da vas upoznamo kako će slovačka policija sukladno zakonskim propisima vršiti video i foto snimanje uže zone i samog prostora stadiona.

Ovim putem pozivamo sve navijače, posjetitelje i građane na fer, korektno i sportsko navijanje bez rasističkog i diskriminatornog skandiranja prije, za vrijeme i nakon utakmice. Također obavještavamo navijače da se na tribine neće moći unijeti kišobrani, velike torbe i ruksaci, boce, upaljači, kovanice i drugi predmeti pogodni za ozljeđivanje ili izazivanje požara.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri