Sjajna pobjeda u Slovačkoj

Dalić: "Možda i najbolja utakmica otkako sam izbornik"

06.09.2019.

Dalić: "Možda i najbolja utakmica otkako sam izbornik"
Foto: Drago Sopta/HNS

Izbornik svjetskih doprvaka Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije nakon impresivne, uvjerljive pobjede svoje momčadi u Trnavi (4:0). 

Čestitke igračima i navijačima

"Čestitke na sjajnoj utakmici, bila je zaista na visokoj razini od prve do zadnje minute. Postavili smo se dominantno, puni motiva i agresije te s mnogo dobrih ideja u igri. Bilo je opasno s obzirom da nismo postigli pogodak u prvih pola sata te smo mogli primiti pogodak iz protunapada, što bi nas poljuljalo, ali ipak smo zabili na vrijeme i potom priveli utakmicu kraju. Čestitke i navijačima koji su bili grandiozni, nosili su nas cijelu utakmicu"

Ključ pobjede

"Znali smo da moramo zaustaviti slovački vezni red, to smo uspjeli izvrsnim presingom, i tako smo ostavili njihove stopere da vode igru. To je bilo rješenje, nisu mogli iznijeti loptu. Ključ je bio zaustaviti Hamšika, Lobotku i Kucku"

Kontrola cijele utakmice

"Nije me iznenadio ovakav nastup, znam što imamo i što možemo. Ovo je jedna od najboljih, ako ne i najbolja utakmica reprezentacije otkako sam ja izbornik. Držali smo kontrolu cijelu utakmicu, uživali u igri, pokazali odgovornost i disciplinu te eksploziju talenta i kvalitete. Bilo je sjajno. Međutim, i sada moramo ostati ponizni, dostojanstveni, na zemlji. Za tri dana čeka nas teško gostovanje kod Azerbajdžana i moramo to kvalitetno riješiti, da ne bi ovo ostao samo jedan bljesak. Znam da ga možemo ponoviti"

Vlašić, Petković i Bartolec

"Pokazali su ono zbog čega su pozvani i zašto im vjerujemo. Oni koji su u pravom ritmu mogu biti naša prevaga. U Vlašiću i Petkoviću Hrvatska je dobila dvojicu sjajnih igrača, a i na Bartoleca se može računati. Tražim novu energiju, novu snagu, zato i ne želim da se govori o onima kojih nema. Ne želim sebi graditi alibi, a igrače podcijeniti. Oni su ovako zaslužili moje poštovanje"

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri