Novi ciklus Hrvatske U-21

Gračan: "Nastaviti u dosadašnjem ritmu"

10.09.2019.

Gračan: "Nastaviti u dosadašnjem ritmu"
Foto: Drago Sopta/HNS

Izbornik mlade hrvatske reprezentacije Nenad Gračan najavio je šibenski sraz sa Škotima na početku novog kvalifikacijskog ciklusa.

Nakon ovoljetnog nastupa na Europskom prvenstvu u Italiji i San Marinu, Hrvatska U-21 u utorak protiv Škotske na Šubićevcu započinje bitku za sljedeću europsku smotru, koja će biti održana 2021. godine u Mađarskoj i Sloveniji.

"Najvažnije je nastaviti u dosadašnjem ritmu, ostvarivati dobre rezultate i stvarati igrače za seniorsku reprezentaciju", sažeo je uoči prvog kvalifikacijskog ogleda.

"Prva je utakmica uvijek posebno teška, postoji određena nervoza, no imamo kvalitetne igrače koji se mogu nametnuti i izborniku Daliću. Treba biti strpljiv i rezultat će doći. Škotska igra izravno, agresivno, može biti opasna u situacijama jedan-na-jedan, stoga treba odigrati sa što manje grešaka", pojasnio je Gračan.

Uz Hrvatsku i Škotsku skupinu čine još Češka, Grčka, Litva i San Marino.

"Skupina je interesantna, opet igramo i s Grčkom i s Češkom, a oni će nam sigurno pokušati uzvratiti. Međutim, mi imamo svojih ambicija", zaključio je izbornik.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri