Veliki uspjeh u Latviji

Hrvatska U-19 pobijedila Ukrajinu, izborila polufinale EP-a!

11.09.2019.

Hrvatska U-19 pobijedila Ukrajinu, izborila polufinale EP-a!
Foto: UEFA / Sportsfile

Hrvatska malonogometna reprezentacija do 19 godina pobijedila je u posljednjem kolu grupne faze Ukrajinu te izborila plasman u polufinale Europskog prvenstva!

U-19: HRVATSKA - UKRAJINA 3:1 (1:1)
EP u futsalu, Skupina B.
Arena Riga, Riga.

Strijelci: 0:1 - Blank (13'), 1:1 - Hrstić (17'), 2:1 - Hrstić (32'), 3:1 - Sučić (40')

Hrvatska: Čizmić, Sučić, Hrstić, Jurlina, Mudronja; Radaj, Dragun, Petrušić, Rendić, Papac, Cvišić, Radić, Vukelić, Mužar. Izbornik: M. Mavrović.

Ukrajina: Huivan, Blank, Zavertanji, Bielan, Volkov; Kozlov, Timciv, Medenec, Nahornji, Nehela, Sorokin, Masevič, Seniuk, Kvasnij. Izbornik: V. Odehov.

Foto: UEFA / Sportsfile

Izabranici Marinka Mavrovića ostvarili su veliki uspjeh i ušli u bitku za medalje na europskoj smotri najboljih malonogometaša do 19 godina starosti.

U trećem kolu Skupine B pobijedili su Ukrajinu 3:1, premda im je za drugo mjesto na tablici dovoljan bio i remi. Ukrajinci su poveli preko Blanka u 13. minuti, a prije odlaska na odmor Hrstić je vrlo lijepim volejem izjednačio na 1:1.

Foto: UEFA / Sportsfile

U drugom je poluvremenu Hrstić pogodio nakon obrane ukrajinskog vratara za 2:1, da bi u zadnjoj minuti Sučić poslao loptu u nebranjenu mrežu sa svoje polovice za konačnih 3:1, čime je zapečatio hrvatsku pobjedu.

Hrvatska će u polufinalu premijernog Europskog prvenstva U-19 igrati protiv Portugala, koji je u Skupini A ubilježio sve tri pobjede - protiv domaćina Latvije, Poljske i Rusije.

Utakmica Hrvatske i Portugala na rasporedu je u četvrtak, 12. rujna s početkom u 17:00 sati u Areni Riga.

Foto: UEFA / Sportsfile

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri