Članica Uprave GNK Dinamo

Amra Peternel izabrana u IO Europskog udruženja klubova

11.09.2019.

Amra Peternel izabrana u IO Europskog udruženja klubova
Foto: Drago Sopta/HNS

Na sjednici Europskog udruženja klubova (ECA), članica Uprave GNK Dinamo Amra Peternel izabrana je u Izvršni odbor tog tijela.

ECA je udruga klubova koja broji približno dvije stotine članova, a osnovalo ju je 2008. godine 16 klubova, među kojima je bio i zagrebački Dinamo, zajedno s Barcelonom, Real Madridom, Chelseajem, Juventusom, Manchester Unitedom, Bayernom, Milanom, Ajaxom i drugima.

Amra Peternel, članica Uprave Modrih, tek je druga žena u povijesti koja je izabrana u Izvršni odbor u kojemu sjede velikani europskog nogometa. 

"Silno sam ponosna zbog ovog trenutka. Velika je čast biti izabrana u krovno operativno tijelo velike i moćne organizacije poput Europskog udruženja klubova, koje predstavlja europske klubove i vodi ih u bolju budućnost. Dolazim iz GNK Dinamo koji je prije 11 godina bio jedan od osnivača ove organizacije, ali i kluba koji je svjetski rekorder po broju igrača koji su nastupali u finalu SP-a, a da su prošli kroz sustav kluba. I to je dokaz kako relativno mali klubovi u europskim okvirima mogu dati veliki obol europskom i svjetskom nogometu", poručila je Peternel.

"Radit ću u najboljem interesu, zajedno s predsjednikom Agnellijem i ostalim članovima Izvršnog odbora, kako bih omogućila 'malim' klubovima jednake šanse u kreiranju budućnosti nogometa. Isto tako, koristim priliku da ohrabrim žene da se uključe u rad ove organizacije. Primijetila sam kako je porastao broj žena koji sudjeluju u našem radu u posljednjih pet godina, ali isto tako vjerujem kako taj broj može biti veći, a uloga žena značajnija u ovoj modernoj i jakoj organizaciji kakva je ECA", dodala je.

Prvi predsjednik Europskog udruženja klubova bio je proslavljeni Karl-Heinz Rummenigge, dok je aktualni predsjednik Andrea Agnelli iz Juventusa.

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri