20. obljetnica smrti

Sjećanje na Darka Tironija

13.09.2019.

Sjećanje na Darka Tironija
Foto: Dražen Patarčić/HNS

Na zagrebačkom Mirogoju obilježena je 20. obljetnica smrti bivšeg glasnogovornika Hrvatskog nogometnog saveza, novinara i urednika Darka Tironija.

U povodu 20. obljetnice smrti poznatog novinara i glavnog urednika Sportskih novosti Darka Tironija ovog petka pokraj groba na Mirogoju okupila se obitelj i rodbina predvođena suprugom Dragicom te sinovima Mislavom i Hrvojem, kolege novinari, Darkovi bliski suradnici i prijatelji, kao i predstavnici institucija koje su mu toliko značile.

Foto: Dražen Patarčić/HNS

Uime Hrvatskog nogometnog saveza došli su Zorislav Srebrić, viši savjetnik predsjednika Davora Šukera, i koordinator suradnje županijskih saveza Stjepan Merkaš. Dinamo su pak zastupali predsjednica uprave Vlatka Peras i glasnogovornik Alen Lesički.

Poslije polaganja cvijeća i postavljanja svijeća prigodnim govorom obratio se Zorislav Srebrić ističući veliku Tironijevu privrženost Savezu u najkompliciranijim godinama osamostaljenja države i nogometne unije, svakako i tokom Svjetskog prvenstva u Francuskoj 1998. kad je bio i član Izvršnog odbora i sjajan press-ataše „Brončanih“. Podrazumijevala se i iskrena privrženost maksimirskim Plavima.

Darko Tironi rođen je 15. listopada 1955. u Zagrebu u kojem je diplomirao na Fakultetu političkih znanosti. Preminuo je 14. rujna 1999. u Manchesteru zbog plućne embolije neposredno poslije utakmice Lige prvaka Manchester United – Croatia, dakle Dinamo, 0:0.

Foto: Dražen Patarčić/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri