Okupljanje Vatrenih u Splitu

Dalić: "Vjerovati u sebe, svoj rad, zajedništvo i dobar rezultat"

07.10.2019.

Dalić: "Vjerovati u sebe, svoj rad, zajedništvo i dobar rezultat"
Foto: Drago Sopta/HNS

Povodom okupljanja hrvatske reprezentacije u Splitu, uoči kvalifikacijskih utakmica s Mađarskom i Walesom, izbornik Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije.

Mađarska na Poljudu 

"Nitko nije prijavio zdravstvene probleme, a ključno je da ovisimo sami o sebi, treba nam pet ili šest bodova da osiguramo plasman na EP. Nezgodno je što smo izgubili u Mađarskoj 2:1 i to trebamo popraviti - kako bismo u slučaju potrebe imali i bolji međusobni omjer s Mađarima. Idemo korak po korak. Mađari sigurno imaju dodatno samopouzdanje i motiv, no postavimo li se kao protiv Slovačke, problema ne bi trebalo biti. Trebat će probiti njihov bunker, paziti na prekide i ne smijemo srljati, stvarati si pritisak. Treba biti oprezan. Moramo vježbati obrambene prekide, to nam je problem, no prije svega treba pokazati koncentraciju, volju i snagu - treba postaviti formaciju i odlučiti da igrač kojega čuvate ne smije postići pogodak. To je već polovica rješenja"

Raspodjela za dvije utakmice 

"Imamo jasnu viziju, moramo posložiti stvari i podijeliti snage, koristit ćemo 15 ili 16 igrača jer nije lako odigrati dvije teške utakmice u tri dana. Bila je moja greška što nisam te rošade učinio prošli mjesec, trebao sam nakon odličnog nastupa u Slovačkoj bolje reagirati kako u Azerbajdžanu ne bi došlo do pada nakon pola sata igre. Očekujem da svi budu profesionalni i prihvate ono što se dogovorimo. Imamo široku klupu i nadam se da ćemo donijeti pravu odluku"

Svi daju sve od sebe

"Drago mi je da je Rakitić ponovno s nama, Vlašić igra u odličnoj formi. Rebić nažalost nije odigrao nekoliko utakmica u Milanu i vidjet ću kakvo je stanje s njime kada porazgovaramo na okupljanju. Modriću je pogodak dao još više samopouzdanja sada nakon ozljede, makar s njime među Vatrenima nikada nije problema, on bi kao kapetan došao i pješice ako treba. Igrači za reprezentaciju daju sve od sebe i obično nije problem ako nisu u pravom ritmu. U reprezentaciji moramo ponovno napraviti grupu koja vjeruje u sebe, svoj rad, u zajedništvo i dobar rezultat, kao što smo napravili na Svjetskom prvenstvu. U reprezentaciji se zaboravlja eventualna loša forma u klubu"

Split i Dalmacija vole Vatrene

"Veselim se utakmici na Poljudu. Bio bi pun i da ima 100.000 mjesta. Ulaznice su prodane za jedan dan i to pokazuje koliko Split i Dalmacija vole i poštuju svoju reprezentaciju, koliko žele uspjeh. Taj kult reprezentacije možda je bio izgubljen, ali je ponovno tu i svi nestrpljivo čekaju početak susreta. Problemi između HNS-a i Hajduka trebaju se rješavati kroz razgovore i kroz sustav, a nikako preko terena i reprezentacije, pogotovo jer reprezentacija s time nema ništa i nije ništa kriva. Nikome nije na ponos što je Hrvatska premalo utakmica igrala u Splitu, a raduje me što nam velika većina ljudi pruža podršku. Najvažnije je da hrvatska nogometna reprezentacija igra u hrvatskom Splitu. Očekujem sjajnu podršku, dobru utakmicu i našu pobjedu. Nisam upućen u detalje oko travnjaka, no treba nam dobar travnjak i vjerujem da će do utakmice biti takav"

Mlade snage i vratari

"Pratimo i Bradarića, trebaju nam mladi igrači, a sada je i Barišić u dobroj formi. Mladi su reprezentativci na dobrom putu da jednom zamijene starije. Specifična je situacija s vratarima, nikoga neću olako otpisati, a njihove greške se uvijek vide. Očekujem da se situacija popravi i da će nam svi uz Livakovića biti u pravoj formi. Naravno, bit ćemo spremni reagirati bude li potrebe"

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri