Na krilima rasprodanog stadiona

Vatreni na Poljudu: Protiv Mađarske za mirniji završetak kvalifikacija

10.10.2019.

Vatreni na Poljudu: Protiv Mađarske za mirniji završetak kvalifikacija
Foto: Drago Sopta/HNS

Kvalifikacijski ciklus za Europsko prvenstvo 2020. godine približava se kraju, a Hrvatska prvi listopadski ispit ima na Poljud, protiv reprezentacije Mađarske.

Hrvatska - Mađarska
Kvalifikacije za EP 2020., Skupina E
10. listopada 2019., 20:45
Stadion Poljud, Split

Aktualni doprvaci svijeta na šestoj su postaji puta prema europskoj smotri idućeg ljeta, a s druge strane terena u četvrtak će im stajati Mađarska, momčad koja je Vatrenima nanijela jedini poraz u kvalifikacijskoj skupini - u Budimpešti je u ožujku bilo 2:1 za domaćine.

Hrvatska, međutim, susret čeka na prvom mjestu na tablici, s bodom više od Mađara i Slovaka te četiri više i utakmicom više od Velšana. Osim toga, suparnik je u Split doputovao bez nekolicine važnih igrača.

"Bitan je naš pristup i znamo da moramo dati sve od sebe, bez obzira na nekompletnost Mađarske. Ne smijemo srljati i stvoriti nervozu, trebamo sigurnu igru jer nama je i 1:0 dovoljno. Osim toga, mi smo momčad koja igra nogomet i nervoza nas može uvesti u probleme. Što god odlučimo u vezi sastava, nećemo pogriješiti. Imamo kvalitetu i širinu u svakom segmentu igre", sažeo je izbornik Dalić.

Uz budimpeštanski poraz, Hrvatska u kvalifikacijama ima domaće pobjede nad Azerbajdžanom i Walesom, gostujuću nad Slovačkom te posljednji remi iz Bakua.

Po osamostaljenju, hrvatska nogometna reprezentacija s mađarskim se susjedima sastajala osam puta te upisala tri pobjede i četiri neriješena ishoda, a prema novom uspjehu nosit će je i podrška rasprodanih poljudskih tribina.

"Pamtim kvalifikacijsku utakmicu s Gruzijom u Splitu, publika nas je nosila do preokreta i pobjede, stoga očekujem takvu podršku i protiv Mađarske. Neka nas navijači podignu bude li teških trenutaka. Dobro smo radili zadnjih dana, pritiska nema i pozitivno gledamo na svoj nastup pred prepunim Poljudom. Idemo svi zajedno naprijed, prema istom cilju", kaže kapetan Vatrenih Luka Modrić, koji se oporavio od ozljede i bit će spreman još jednom povesti svoju momčad. 

Pravdu će u Splitu dijeliti talijanska sudačka postava koju predvodi Daniele Orsato. U drugoj utakmici dana Skupine E sastaju se Slovačka i Wales, a Hrvatska nakon poljudskog sraza odlazi u Cardiff na noge Walesu - taj je dvoboj zakazan za nedjelju, 13. listopada, s početkom u 20:45.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri