Cilj ostvaren i prije zadnjeg susreta

Video: Hrvatska U-19 drugom pobjedom do Elitnog kola

12.10.2019.

Video: Hrvatska U-19 drugom pobjedom do Elitnog kola
Foto: HNS

Hrvatska reprezentacija do 19 godina starosti pobijedila je u Mađarskoj selekciju domaćina te s maksimalnih šest bodova iz dva kola osigurala nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

U-19: HRVATSKA - MAĐARSKA 2:0 (0:0)
Kvalifikacije za EP, Skupina 13, Györ.

Strijelci: 1:0 - Šarić (53'), 2:0 - Vušković (89' - 11m)

Hrvatska: Žiger, Braut, Vušković, Gvardiol, Brnić (90+2' Soldo), Šarić, Čuić (84' Zdunić), Hrvoj, Sučić, Krizmanić, Kuprešak (75' Liber). Izbornik: J. Šimunić.

Nakon pobjede nad Kazahstanom u prvom kolu kvalifikacijskog turnira Skupine 13 u Mađarskoj, Hrvatska U-19 sastala se upravo s domaćinima u drugom kolu te još jednom ubilježila sva tri boda.

Šarić je donio Hrvatskoj vodstvo u 53. minuti, a kapetan Vušković u samoj je završnici realizirao kazneni udarac za 2:0 i potvrdu hrvatske pobjede.

S maksimalnim učinkom u prva dva kola izabranici Josipa Šimunića osigurali su plasman u Elitno kolo kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Sjevernoj Irskoj sljedeće godine.

U posljednjem, trećem kolu mladi će Hrvati igrati protiv Gruzije, koja također ima svih šest bodova, a Mađarska i Kazahstan borit će se za osvajanje trećeg mjesta na tablici.

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri