Slični scenariji u Mađarskoj i Azerbajdžanu

Dalić: "Tražili smo pobjedu, ali nismo bili dovoljno okomiti"

13.10.2019.

Dalić: "Tražili smo pobjedu, ali nismo bili dovoljno okomiti"
Foto: Drago Sopta/HNS

Zlatko Dalić, izbornik aktualnih svjetskih doprvaka, održao je konferenciju za medije po završetku kvalifikacijskog sraza s Walesom.

Viđeni scenarij

"Slično je bilo protiv Mađarske i Azerbajdžana: povedemo rano uz dobru igru, ali onda ne nastavimo u tom ritmu. Bila je ovo teška, agresivna utakmica bez mnogo šansi. Prema naprijed nismo bili na visokoj razini, nismo tražili dubinu već smo dodavali lopte na stranu. Nismo bili dovoljno okomiti. Ne možemo biti zadovoljni jer smo tražili pobjedu, ali moramo dati sve od sebe kako bismo sve riješili protiv Slovačke, kad već nismo bili dovoljno dobri to učiniti danas"

Velška igra s visokim napadačem

"Imali smo problem s velškim načinom igre jer smo bez potrebe išli u skok s Mooreom, a pritom bi stoperi napuštali svoju poziciju. Inzistirao sam da se s njime ne skače jer se ti zračni dvoboji ne mogu dobiti, trebalo ga je pustiti pa mu uzeti loptu. To smo u drugom poluvremenu radili bolje"

Start na Kovačiću prije velškog pogotka

"Iz tog je duela Kovačić izašao ozlijeđen i morao je napustiti igru, a sucu preostaje vidjeti je li to bio prekršaj. Zarotiralo mu se koljeno, trebat će dan-dva da vidimo kakva je težina ozljede. Međutim, mi ne smijemo primiti pogodak u sudačkoj nadoknadi, moramo biti koncentiraniji"

Ozljeda kapetana Modrića

"Dobio je nezgodan, bolan udarac u butni mišić, ali mislim da nije ništa opasno. Dva do tri dana morat će mirovati i propustiti treninge, no najvažnije je da se ne radi o nikakvom istegnuću"

Kartonirani Vida i Lovren

"Nezgodno da nećemo na raspolaganju imati prvi stoperski par za zadnju utakmicu. Moramo paziti na takve stvari, pogoto zato što je Lovren karton dobio zbog prigovora. To se mora izbjeći"

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri