Novi izazovi mladih Vatrenih

Bišćan: "Želimo nastaviti pokazivati što možemo"

28.10.2019.

Bišćan: "Želimo nastaviti pokazivati što možemo"
Foto: Dražen Patarčić/HNS

Igor Bišćan, izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije, održao je konferenciju za medije povodom predstavljanja popisa kandidata za kvalifikacijske utakmice s Litvom i Češkom.

Zdravstveni bilten 

"Sosa još nije počeo redovito trenirati, iako je pokušao. Još uvijek osjeća posljedice potresa mozga i čeka ga novi pregled magnetskom rezonancom pa ćemo vidjeti njegovo stanje kroz dan ili dva. Majer bi prema informacijama iz Dinama trebao početi redovito trenirati već danas ili sutra. Svi ostali su zdravi"

Litva i Češka 

"Litva na papiru djeluje kao jednostavan i lak suparnik, no siguran sam da to neće biti, kako nama, tako i ostalim pretendentima na plasman na Europskom prvenstvo. Uvjeren sam da neće svi uzeti puni plijen u Litvi, gdje se igra na umjetnoj travi. Limitirani su kvalitetom, no to uspješno kompenziraju čvrstinom i kompaktnošću, što su dokazali i remijem u Škotskoj. Imaju nekolicinu igrača iz domaće lige, nekolicinu iz inozemstva i bodovi iz Litve vrijedit će mnogo. S Češkom ćemo se boriti za najviše pozicije, igrači im igraju u odličnim klubovima, no ključno je da budemo zdravi i prvo napravimo dobar posao u Litvi"

Uspješno listopadsko okupljanje

"Poznavao sam dobro naše igrače i prije preuzimanja izborničke funkcije, a sada nakon prvog tjedna imam i dodatne informacije, najviše o njima osobno. Dojmovi su pozitivni, dečki su bili ozbiljni, motivirani i koncentrirani, što se vidjelo na našim igrama. Potvrdili su da imaju neospornu kvalitetu, a to je najvažnije. Želimo nastaviti pokazivati što možemo, igrati dobar nogomet i pobjeđivati"

Razlika klupskog i reprezentativnog treninga

"Nije jednako trenirati reprezentaciju i klub, ovo je teže jer nema treninga na dnevnoj bazi. Međutim, pogrešno bi bilo opterećivati se time i stvarati pritisak uigranosti kada je nemoguće nešto utrenirati u dva ili tri dana okupljanja. Ipak, to su talentirani igrači, razumiju logiku igre, igraju na visokoj razini u klubovima koji uglavnom pobjeđuju. Treba im dati smjernice, pripremiti pojedinačna opterećenja, upoznati ih sa suparnicima te dočekati utakmice u optimalnom stanju"

Foto: Dražen Patarčić/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri