Nastavak brojnih uspjeha

Krpan: "Uspjesi mladih reprezentacija dokaz su kvalitete hrvatskog nogometa"

30.10.2019.

Krpan: "Uspjesi mladih reprezentacija dokaz su kvalitete hrvatskog nogometa"

Hrvatski reprezentativci i reprezentativke upisali su brojne uspjehe u rujnu i listopadu 2019. godine, a na njih se osvrnuo glavni instruktor Hrvatskog nogometnog saveza Petar Krpan.

Glavni instruktor Hrvatskog nogometnog saveza Petar Krpan početak listopada proveo je u Škotskoj s U-17 reprezentacijom, s kojom je izbornik Tomislav Rukavina izborio plasman u Elitno kolo. Mjesto u Elitnom kolu izborile su i futsalska muška A reprezentacija (izbornik: Mato Stanković), muška U-19 reprezentacija (izbornik: Josip Šimunić), ženska U-19 reprezentacija (izbornik: Božidar Miletić) te ženska U-17 reprezentacija (izbornica: Stella Gotal), a na razvojnom turniru u Medulinu iskazali su se i reprezentativci Hrvatske U-15, na čelu s izbornikom Sergejom Milivojevićem. Po povratku iz Škotske, Krpan se osvrnuo na brojne uspjehe hrvatskih reprezentacija u posljednjih nekoliko mjeseci:

"Vrlo sam zadovoljan učinkom hrvatskih reprezentacija ove jeseni te želim zahvaliti svim izbornicima i članovima stručnih stožera na njihovom kvalitetnom radu s hrvatskim reprezentativcima i reprezentativkama. Također zahvaljujem našim nogometnim klubovima, koji igraju važnu ulogu u oblikovanju mladih igrača. Činjenica da se u listopadu pet hrvatskih reprezentacija plasiralo u elitni krug kvalifikacija dokaz je kvalitete naših stručnih stožera, ali i talenta te rada naših igrača. Uvjeren sam kako će iz svakog uzrasta isplivati nekolicina igrača koji će jednog dana dati svoj doprinos A reprezentaciji te kako će naš razvojni sustav i dalje oblikovati izvrsne igrače, baš kao što je to činio i do sada. Svi srebrni Vatreni osim Ivana Rakitića rasli su kroz sustav mladih hrvatskih reprezentacija, a nedavni uspjesi pokazatelj su kako će sadašnje generacije mladih reprezentacija proizvesti dostojne nasljednike za današnje Vatrene."

Foto: HNS

Foto: HNS

Foto: Drago Sopta/HNS

Foto: Arhiva HNS

Pokazatelj svijetle budućnosti za hrvatski futsal svakako je uspjeh mladih reprezentativaca na U-19 Europskom prvenstvu u futsalu, gdje su osvojili srebrnu medalju.

"Srebrna medalja na prvom U-19 Europskom prvenstvu u futsalu je veliki uspjeh na koji svi trebamo biti ponosni. Čestitam izborniku Mavroviću i svim mladim reprezentativcima, a posebno čestitam Josipu Jurlini i Franu Vukeliću, koji su uvršteni u najbolju momčad turnira", poručio je Krpan. 

Futsalskim U-19 reprezentativcima i izborniku Marinku Mavroviću čestitao je i predsjednik Uefe Aleksander Čeferin.

"Dolazak hrvatske reprezentacije do finala odraz je profesionalnog pristupa i predanosti kojeg pokazuju svi vaši igrači i dužnosnici. Svi članovi vaše delegacije besprijekorno su se ponijeli na terenu i van njega te je bio užitak surađivati s njima", poručio je Čeferin.

Foto: Drago Sopta/HNS

Uspjesi hrvatskih reprezentacija u rujnu i listopadu 2019. godine

Futsal A (M): Plasman u Elitno kolo kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo
Pobjedama protiv Bosne i Hercegovine te Švedske i remijem s aktualnim svjetskim doprvacima iz Rusije hrvatska je futsalska reprezentacija u Dubrovniku izborila mjesto u posljednjem krugu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

U-19 reprezentacija (M): plasman u Elitno kolo kvalifikacija za Europsko prvenstvo
Pobjede nad Kazahstanom (9. listopada) i Mađarskom (12. listopada) osigurale su Hrvatskoj U-19 drugo mjesto u kvalifikacijskoj skupini i plasman u Elitno kolo.

U-19 reprezentacija (Ž): plasman u Elitno kolo kvalifikacija za Europsko prvenstvo
Hrvatske juniorke plasman u Elitno kolo osigurale su remijima sa Škotskom i Bugarskom.

Futsal U-19 (M): srebrna medalja na Europskom prvenstvu
Mladi hrvatski futsalski reprezentativci u rujnu su otputovali u Latviju na prvo U-19 Europsko prvenstvo u futsalu, gdje su osvojili srebrnu medalju.

U-17 reprezentacija (M): plasman u Elitno kolo kvalifikacija za Europsko prvenstvo
Sa sve tri pobjede u kvalifikacijskoj skupini, nad Armenijom, Islandom i Škotskom, hrvatska U-17 reprezentacija u listopadu se uspješno plasirala u sljedeći krug kvalifikacija.

U-17 reprezentacija (Ž): plasman u Elitno kolo kvalifikacija za Europsko prvenstvo
Kadetska ženska reprezentacija u Elitno kolo plasirala se kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe, svladavši pritom reprezentaciju domaćina, Bosne i Hercegovine.

U-15 reprezentacija (M): Prvo mjesto na razvojnom turniru u Medulinu
I najmlađi hrvatski reprezentativci pokazali su svoje talente za vrijeme listopada: na razvojnom turniru u Medulinu pobijedili su Tursku, Kinu i Austriju te zauzeli prvo mjesto.

Dok su brojni reprezentativni uzrasti listopadskim plasmanima u Elitna kola zaključili jesenski dio reprezentativne sezone za te će ponovo sastati tek na proljeće 2020. godine, studeni također donosi nekoliko važnih susreta – prvenstveno za mušku A reprezentaciju, koja na stadionu HNK Rijeka protiv Slovačke traži potvrdu plasmana na Europsko prvenstvo sljedeće godine.

"Kvalitete naših A reprezentativaca i stručnog stožera A reprezentacije su neupitne te je Vatrenima bez sumnje mjesto na Europskom prvenstvu. Siguran sam kako će A reprezentacija u Rijeci osigurati svoje mjesto na Euru te kako će njihov plasman biti šlag na torti za ovu jesen. Svaki uspjeh naše seniorske reprezentacije služi kao inspiracija za naše mlade igrače te kao dokaz što je sve moguće postići uz mukotrpan rad", poručio je glavni instruktor Krpan.

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo u studenom nastavlja i ženska A reprezentacija, koja će se 8. studenog suočiti s Belgijom.

Foto: Arhiva HNS


Novi izazovi također očekuju i mlade Vatrene. Novopečeni izbornik Igor Bišćan iza sebe ima jedno okupljanje s U-21 reprezentacijom, za vrijeme kojeg je s mladim Vatrenima izborio dvije pobjede, uz 11 postignutih pogodaka. U studenom ga čekaju dvije kvalifikacijske utakmice, protiv Litve i Češke.

"Poznavao sam dobro naše igrače i prije preuzimanja izborničke funkcije, a sada nakon prvog tjedna imam i dodatne informacije, najviše o njima osobno. Dojmovi su pozitivni, dečki su bili ozbiljni, motivirani i koncentrirani, što se vidjelo na našim igrama. Potvrdili su da imaju neospornu kvalitetu, a to je najvažnije. Želimo nastaviti pokazivati što možemo, igrati dobar nogomet i pobjeđivati", poručio je Bišćan.

Utakmice hrvatskih reprezentacija u studenom 2019. godine

I dok su brojni uzrasti hrvatskih reprezentacija završili jesenski dio reprezentativne sezone, prije reprezentativne pauze preostalo je još nekoliko važnih susreta: srebrni Vatreni u studenome traže potvrdu plasmana na Europsko prvenstvo protiv Slovačke, A reprezentativke nastavljaju kvalifikacije protiv Belgije, a mladi hrvatski reprezentativci protiv Litve i Češke stremit će nastaviti započeti pobjednički niz. Uz službene utakmice, na rasporedu su i dvije prijateljske utakmice: sraz Hrvatske i Gruzije u Puli te susret Albanije U-20 i Hrvatske U-20.

A reprezentacija (M)
16. studenog: HRVATSKA - SLOVAČKA, kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo 2020. godine
19. studenog: HRVATSKA - GRUZIJA, prijateljska utakmica

A reprezentacija (Ž)
8. studenog: HRVATSKA - BELGIJA, kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo 2021. godine

U-21 reprezentacija (M)
14. studenog: LITVA - HRVATSKA, kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo 2021. godine
18. studenog: HRVATSKA - ČEŠKA, kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo 2021. godine

U-20 reprezentacija (M)
16. studenog: ALBANIJA - HRVATSKA, prijateljska utakmica 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri