Domaća premijera u novom ciklusu

Hrvatice u Zaprešiću na kvalifikacijskom ispitu s Belgijom

08.11.2019.

Hrvatice u Zaprešiću na kvalifikacijskom ispitu s Belgijom
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija u petak u Zaprešiću igra svoju četvrtu kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Europsko prvenstvo 2021. godine u Engleskoj.

Nakon odrađenih ovotjednih priprema, najbolje hrvatske nogometašice istrčat će na teren stadiona u Zaprešiću odmjeriti snage s Belgijom u sklopu Skupine H kvalifikacija za nadolazeću europsku smotru.

Hrvatska na svom kontu ima uvodnu pobjedu iz Litve (2:1), a odradila je već i dva najteža gostovanja, kod Belgije (1:6) i Švicarske (0:2). Susret s Belgijom tako će biti domaća premijera u ovom kvalifikacijskom ciklusu.

Belgija je u svoja dva dosadašnja nastupa upisala obje pobjede: uz onu nad Hrvatskom, svladala je i Rumunjsku u gostima (0:1).  

Utakmica počinje u 18:00 sati, a pravdu će dijeliti Šveđanka Tess Olofsson. Izravni prijenos utakmice može se pratiti u televizijskom programu Hrvatske nogometne televizije te putem pripadajućeg live streaminga.

Izabranice Mate Prskala kvalifikacije će poslije ovog sraza nastaviti u travnju sljedeće godine, domaćim ogledima s Litvom i Rumunjskom.

Kvalifikacije za EP 2021., Skupina H:
1. Švicarska 9 (3)
2. Belgija 6 (2)
3. Hrvatska 3 (3)
4. Rumunjska 0 (1)
5. Litva 0 (3)

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri