Nastavak kvalifikacija za EP U-21

Mladi Vatreni u Litvi: "Prihvaćamo ulogu favorita i bit ćemo ozbiljni"

14.11.2019.

Mladi Vatreni u Litvi: "Prihvaćamo ulogu favorita i bit ćemo ozbiljni"
Foto: NS Litve

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija u četvrtak igra svoju treću kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Europsko prvenstvo 2021. godine.

Nakon domaćeg poraza od Škotske (1:2) i pobjede u San Marinu (0:7), Hrvatska U-21 kvalifikacije za europsku smotru nastavlja u Vilniusu, gdje će snage odmjeriti s Litvom.

"Ta je utakmica jako važna, nema mnogo susreta u kvalifikacijama i svi su bodovi izrazito vrijedni. Čeka nas težak posao protiv jedne čvrste reprezentacije, što dokazuju njihove posljednje igre i rezultati. Pružaju dobar otpor, no mi smo došli pobijediti i pokušat ćemo to ostvariti", najavio je novi hrvatski izbornik Igor Bišćan.

Foto: NS Litve

Po njegovom su dolasku mladi Vatreni postigli 11 pogodaka u dva pobjednička nastupa te se nada nastaviti u istom smjeru.

"U ovim kratkim okupljanjima pokušavam prenijeti igračima svoje ideje. Oni su kvalitetni, talentirani i još uvijek imamo dobru šansu završiti prvi u skupini. Moramo biti maksimalno ozbiljni, spremni uložiti maksimalan trud i tada će naša kvaliteta napraviti razliku. Naši igrači uglavnom već sada igraju za ozbiljne klubove, neki i na razini Lige prvaka, i dobro smo pokriveni na svim pozicijama", istaknuo je.

Foto: NS Litve

Litva je u sva svoja prva četiri nastupa gostovala te će joj dvoboj s Hrvatskom biti domaća premijera u ovom ciklusu. Izabranici Donatasa Vencevičiusa pobijedili su San Marino (3:0), poraženi su kod Češke (0:2) i Grčke (0:1) te su osvojili bod u Škotskoj (0:0).

"Litva ima jako kvalitetnog vratara, nekoliko opasnih ofenzivaca, a oslanjaju se na kontre i tranzicije. Tu mogu biti posebno neugodni ako ih ne shvatimo ozbiljno. Prihvaćamo ulogu favorita, ali napravit ćemo sve što prave momčadi moraju napraviti kako bi pobijedile. Jasno, nema nikakvih garancija, no bit ćemo ozbiljni. Uloga favorita neće nam ukloniti fokus s našeg zadatka, a to je pobjeda", zaključio je Bišćan.

Foto: NS Litve

Susret Litve i Hrvatske počinje u 17:30 sati, a poslije gostovanja u Vilniusu, mladi Vatreni vraćaju se u domovinu kako bi već za četiri dana, 18. studenoga, u Velikoj Gorici dočekali Češku.

Kvalifikacije za EP U-21, Skupina 4:
1. Škotska 8 (4)
2. Grčka 7 (3)
3. Češka 5 (3)
4. Litva 4 (4)
5. Hrvatska 3 (2)
6. San Marino 0 (4)

Foto: NS Litve

Foto: NS Litve

Foto: NS Litve

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri