Kruna mađarskih ulaganja

Predsjednik Šuker na otvaranju Puskas Arene

15.11.2019.

Predsjednik Šuker na otvaranju Puskas Arene
Foto: Arhiva HNS

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker u Budimpešti je prisustvovao otvaranju novog, velebnog stadiona Puskas Arena.

U petak je u mađarskoj prijestolnici prijateljskom utakmicom Mađarske i Urugvaja svečano otvorena Puskas Arena, kapaciteta više od 67.000 gledatelja, koja će ugostiti tri utakmice grupne faze Europskog prvenstva 2020. godine, kao i jednu utakmicu osmine finala.

Novi je stadion izgrađen na mjestu starog stadiona, koji je također nosio ime proslavljenog mađarskog nogometaša.

Velikom danu za Mađarski nogometni savez, s kojim je Hrvatski nogometni savez u vrlo dobrim prijateljskim odnosima, prisustvovali su i predsjednik HNS-a Davor Šuker, počasni predsjednik Branko Mikša te predsjednik NK Osijek i posebni savjetnik predsjednika za infrastrukturu Ivan Meštrović, kao i predsjednik Uefe Aleksander Čeferin.

"Puskas Arena uistinu je prekrasan stadion i čast mi je prisustvovati njegovom otvaranju. Impresivna su ulaganja mađarske Vlade u sportsku infrastrukturu, a ovo je zdanje kruna njihovih projekata. Budimpešta s ovim stadionom može biti itekako ponosan domaćin nadolazećeg Europskog prvenstva, a volio bih da Hrvatska igra ovdje i da sve bude puno hrvatskih kockica", poručio je Šuker.

Hrvatska je delegacija uoči dolaska na stadion primljena i kod mađarskog premijera Viktora Orbana.

Foto: Arhiva HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri