Svi će dobiti priliku

Olić: "Na zasluženi odmor želimo otići s pobjedom"

18.11.2019.

Olić: "Na zasluženi odmor želimo otići s pobjedom"
Foto: Drago Sopta/HNS

Ivica Olić, trener reprezentacije, održao je konferenciju za medije u Puli, uoči prijateljskog sraza Hrvatske i Gruzije.

Svi će dobiti priliku 

"Priliku ćemo dati svim igračima u kadru, dobit će šansu pokazati što znaju. Vidjet ćemo tko će početi susret, no svi će dobiti minute. Neki su se poslije Slovačke požalili na manje ozljede, poput Petkovića, pa vjerojatno neće nastupiti"

Oštra konkurencija

"Nije lako sve usrećiti. Primjerice, Kovačić je u sjajnoj seriji u klubu, gledao sam ga i uživo, igra odlično, no konkurencija mu je u veznom redu velika i siguran sam da su svi svjesni da mnogi dolaze iz vrhunskih klubova te tako prihvaćaju situaciju. Raduje me, osim toga, vidjeti da se Rog vraća - njegov je govor tijela sada potpuno drugačiji, puno samopouzdaniji - te ćemo u nadolazećim nastupima imati slatkih briga"

Gruzija neugodan suparnik

"Nadam se da ćemo na zasluženi zimski odmor otići s pobjedom, uz dobar nastup, no suparnik je neugodan. Protiv Tunisa u Varaždinu ušli smo relaksirano u utakmicu i onda smo vidjeli koliko ti dvoboji mogu biti problematični i teški. Gruzija iza sebe ima nekoliko respektabilnih rezultata u posljednjih nekoliko mjeseci i ne bude li pristup pravi, mogu nam napraviti probleme"

Usporedba 2008. i 2020. 

"Nama je u Austriji i Švicarskoj nedostajalo samo malo sreće, koju je Hrvatska imala na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Tada nam se vratilo ono tužno ispadanje, no opet smo mnogo toga promijenili samo u zadnjih godinu dana, dolaze brojni novi igrači, a njihovu ćemo pravu kvalitetu vidjeti kada na red dođu vrhunski suparnici"

Favoriti na EP-u 

"Mislim da će mnoge reprezentacije koje su podbacile na Svjetskom prvenstvu htjeti napraviti što više, poput Njemačke i Španjolske. Mislim da se i Italija vraća na visoku razinu. Mnogi žele biti na vrhu, a mi s visoko postavljenom ljestvicom također pretendiramo na njega. Važno će biti u kakvoj ćemo se skupini naći, a onda ćemo sve isplanirati"

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri