Zaključena 2019. godina

Novi pobjednički preokret Vatrenih, u Puli svladana Gruzija

19.11.2019.

Novi pobjednički preokret Vatrenih, u Puli svladana Gruzija
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija završila je kalendarsku godinu još jednim preokretom - nakon Slovačke u Rijeci, na isti je način pala i Gruzija u Puli.

HRVATSKA - GRUZIJA 2:1 (1:1)
Prijateljska utakmica.
Stadion Aldo Drosina, Pula.

Sudac: A. M. Sant (Malta)

Strijelci: 0:1 - Papunašvili (19'), 1:1 - Kašia (25' - ag), 2:1 - Perišić (53')

Žuti kartoni: -

Hrvatska: Kalinić (46' Sluga), Melnjak, Škorić, Jedvaj (46' Ćaleta-Car), Bartolec (46' Juranović), Kovačić (65' Vlašić), Badelj, Pašalić (75' Perić), Perišić, Rebić, Oršić (46' Rog). Izbornik: Z. Dalić.

Gruzija: Makaridze, Navalovski, Hočolava (80' Grigalava), Kašia, Kakabadze (39' Šengelia), Aburdžania, Džighauri, Gvilia (83' Kvilitaia), Kazaišvili (87' Haraišvili), Papunašvili (64' Kiteišvili), Lobžanidze (51' Arabuli). Izbornik: V. Weiss.

Foto: Drago Sopta/HNS

Posljednji susret još jedne uspješne godine Hrvatska je odigrala na stadionu Aldo Drosina, a s druge je strane terena stajala nezgodna Gruzija, koja će u doigravanju tražiti svoj put na Europsko prvenstvo. 

Vatreni su utakmicu otvorili s nekoliko obećavajućih situacija, no kapetan Perišić i Oršić nisu uspjeli svladali Makaridzea, dok je s druge strane stopostotnu prigodu propustio realizirali Džighauri. 

Gruzija je potom povela: u 19. minuti za udarac se na rubu kaznenog prostora izborio Papunašvili i matirao Kalinića, ali na izjednačenje se nije dugo čekalo. Već u 25. minuti Oršić ubacuje iz prekida, a Kašia skreće loptu u vlastitu mrežu za 1:1.

Već u sljedećem napadu Perišić je pogodio gredu, a do odlaska na odmor pokušavali su još Rebić, Kovačić i Badelj.

Foto: Drago Sopta/HNS

U drugo je poluvrijeme Hrvatska ušla s četiri nova igrača, a jedan od njih ubrzo je postao asistent za vodstvo - Juranović je u 53. minuti ubacio s desne strane, a Perišić glavom zatresao mrežu.

Do kraja susreta još je dva puta pokušavao energični Rebić, zatim iz daljine i Melnjak, a kišnu je završnicu Gruzija odigrala u brojčanoj prednosti, zbog ozljeda Vlašića i Juranovića. Međutim, vratar Sluga i hrvatski blok osujetili su njihove pokušaje te je na semaforu ostala pobjeda aktualnih svjetskih doprvaka.

Hrvatska će ponovno na teren u ožujku, kada će se Dalićevi izabranici uigravati za nastup na Europskom prvenstvu, koje je na rasporedu od 12. lipnja do 12. srpnja 2020. godine.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri