Predstavnici HNS-a na dodjeli

Zdenko Kobeščak i Zdravko Reić među dobitnicima nagrade Franjo Bučar

25.11.2019.

Zdenko Kobeščak i Zdravko Reić među dobitnicima nagrade Franjo Bučar
Foto: Drago Sopta

U ponedjeljak su dodijeljene ovogodišnje državne nagrade Franjo Bučar, uz prisustvo predstavnika Hrvatskog nogometnog saveza.

Bivši nogometaš Dinama Zdenko Kobeščak, član generacije Modrih koja je 1967. godine osvojila Kup velesajamskih gradova, jedan je od dobitnika ovogodišnje nagrade Franjo Bučar za životno djelo, najviše državne nagrade na području sporta.

U Dinamu je radio i kao trener, dok je u inozemstvu branio boje Maribora, Rennesa i Montlucona. Prije pet godina dobio je i godišnju nagradu Franjo Bučar.

To je priznanje za 2019. godinu pripalo i Zdravku Reiću, poznatom sportskom novinaru koji dugi niz godina prati klupski i reprezentativni nogomet, uključujući i nastupe Vatrenih na velikim natjecanjima.

Na dodjeli nagrada, koja je u ponedjeljak održana u Hrvatskom saboru, Hrvatski nogometni savez predstavljali su izvršni direktor Marijan Kustić te viši savjetnik predsjednika Zorislav Srebrić.

Uz Kobeščaka, državnu nagradu za životno djelo dobili su još Zdravko Malić i Duško Antunović, dok su preostali dobitnici godišnje nagrade hrvatska Davis Cup reprezentacija, Darko BerljakVlaho - Mišo AsićMiran MartinacLaura Štefanac, Tomislav Krističević, Zoran Roje, Klaudija BubaloFilip Grgić, Enrico Marotti i Nikola Plećaš.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri