Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Reprezentacija > Muška > U-19

Protiv Portugala, Turske i Slovačke

Hrvatska U-19
domaćin turnira
Elitnog kola

03.12.2019.
Hrvatska U-19 domaćin turnira Elitnog kola
foto: Getty Images
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

Hrvatska nogometna reprezentacija do 19 godina bit će domaćin Skupine 6 Elitnog kola, a poznati su i suparnici na početku sljedećeg ciklusa te u novom formatu.

Hrvatska U-19 jedan je od 28 sudionika Elitnog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će iduće godine biti održano u Sjevernoj Irskoj.

Svoj će nastup odraditi na domaćem terenu, u Skupini 6, protiv Portugala, Turske i Slovačke, od 25. do 31. ožujka 2020. godine, a plasman na završni turnir izborit će samo pobjednik skupine.

Naredni kvalifikacijski ciklus, za Europsko prvenstvo 2021. godine u Rumunjskoj, hrvatska reprezentacija do 19 godina započet će u Skupini 6 prvog kruga, protiv Gruzije, Latvije i Kazahstana, kojoj će također biti domaćin.

Turnir će biti odigran od 11. do 17. studenoga  2020. godine, pri čemu će mjesto u Elitnom kolu osigurati dvije najbolje momčadi iz svake skupine te jedna, najbolja trećeplasirana reprezentacija.

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2022. godine u Slovačkoj bit će odigrane po novom sustavu, sličnom natjecanju u Ligi nacija, a Hrvatska je smještena u Ligu A, Skupinu 1.

Domaćin natjecanja prvog kruga bit će Turska, od 11. do 17. studenoga 2020. godine, a uz Tursku i Hrvatsku igrat će još Republika Irska i Nizozemska.

foto: Getty Images

 

Učitaj više