Bistrović asistent u Rusiji

Rakitić asistirao Messiju, Budimir dvaput zabio Barceloni

07.12.2019.

Rakitić asistirao Messiju, Budimir dvaput zabio Barceloni
Foto: Drago Sopta/HNS

Dokapetan hrvatske reprezentacije Ivan Rakitić i njegova Barcelona proslavili su domaću ligašku pobjedu nad Mallorcom, pri čemu je oba pogotka za goste postigao Ante Budimir.

Barcelona je Mallorcu ugostila u sklopu 16. kola Primere, a na prvi se pogodak čekalo samo sedam minuta. Tada je Griezmann zatresao mrežu, a već u 17. minuti Messi odličnim udarcem povisuje na 2:0.

U 35. minuti u strijelce se upisao i hrvatski napadač u redovima Mallorce, Ante Budimir, koji je Ter Stegena svladao uz malu pomoć Barceloninog bloka, a samo nekoliko minuta poslije dokapetan Vatrenih Ivan Rakitić asistira Messiju za novi efektan pogodak i 3:1 na semaforu.

Prije odlaska na odmor Suarez vrlo atraktivno petom pogađa za 4:1, da bi Budimir u 64. minuti najviše skočio i glavom smanjio zaostatak Mallorce na 4:2.

Rakitić je u 72. minuti napustio teren - ušao je Alena - a Messi je svoj hat-trick upotpunio desetak minuta prije kraja za konačnih 5:2. Budimir je igrao do 85. minute i zamjene za Pratsa. Barcelona je poravnata na vrhu poretka s Modrićevim Real Madridom, a Mallorca drži 17. poziciju.

U 19. kolu ruskog prvenstva moskovski je CSKA odigrao neriješenih 1:1 na gostovanju kod Krasnodara, a asistent Obljakovu za jedini pogodak Moskovljana bio je mladi hrvatski reprezentativac Kristijan Bistrović. Bistrović je odigrao svih 90 minuta, Nikolu Vlašića je u završnici zamijenio Bijol, a Zvonimir Šarlija ostao je među pričuvama.

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri