Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

Predsjednik Šuker na svečanosti

Predsjednik Uefe
proglašen ambasadorom
Sportskih igara
mladih

11.12.2019.
Predsjednik Uefe proglašen ambasadorom Sportskih igara mladih
foto: HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Predsjednik Europske nogometne federacije Aleksander Čeferin proglašen je u Zagrebu ambasadorom Sportskih igara mladih.

U zagrebačkom hotelu Esplanade održana je svečanost proglašenja Aleksandera Čeferina, predsjednika Uefe, ambasadorom Sportskih igara mladih, na kojima je nogomet s više od 35.000 djece i mladih najmasovniji sport.

To mu je priznanje uručio dugovječni ambasador Sportskih igara mladih, bivši nogometaš Real Madrida Predrag Mijatović, a ceremoniji je prisustvovao i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, njegov suigrač iz redova Kraljevskog kluba.

foto: HNS

Među ambasadorima su i kapetan Vatrenih Luka Modrić te drugi proslavljeni nogometaši poput Edina Džeke, Nemanje Matića i Miralema Pjanića, a Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi. Djeca se mogu natjecati u deset sportova, a u rekordnoj 2019. godini okupile su više od 200.000 sudionika u više od 200 gradova.

"Drago mi je što UEFA može podržavati ovaj zanimljiv, humanitarni projekt i ulaganje u djecu. Osim zdravlja, bavljenje sportom razvija i druge pozitivne vrijednosti", poručio je Čeferin.

Na Sportskim igrama mladih sudjelovali su brojni poznati sportaši poput Darija Šarića, Sandre Perković i donedavnog nogometnog reprezentativca, srebrnog Vatrenog Vedrana Ćorluke.

foto: HNS

foto: HNS

 

Učitaj više

Prethodna utakmica

Hrvatska - Gruzija 2:1

19.11.2019.

'ALDO DROSINA', Pula