Asistencije Brozovića, Mišića, Milovića

Hrvatska veza za pogodak Rangersa, Budimir spasio Mallorcu poraza

15.12.2019.

Hrvatska veza za pogodak Rangersa, Budimir spasio Mallorcu poraza
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski nogometaši diljem Europe ove su nedjelje ostvarili zapažene učinke u prvenstvenim natjecanjima svojih klubova.

Vezni igrač Vatrenih Marcelo Brozović bio je asistent za jedini pogodak Intera u 16. kolu Serie A, na gostovanju kod Fiorentine.

Crno-plavi poveli su već u osmoj minuti, kada je Brozović pronašao Valera, a domaćin je izjednačio u sudačkoj nadoknadi pogotkom Vlahovića. Brozović je odradio cijeli okršaj, dok je Milan Badelj u dresu Fiorentine igrao do 66. minute, kada ga je zamijenio Benassi.

Nakon remija s Aberdeenom, Glasgow Rangersi vratili su se prvenstvenim pobjedama na gostovanju kod Motherwella, a za vodstvo su se pobrinuli hrvatski nogometaši. Borna Barišić ubacio je u 27. minuti iz kuta, a Nikola Katić glavom proslijedio loptu u mrežu.

Pobjedu Rangersa (2:0) potvrdio je sredinom drugog poluvremena Morelos, koji je ubrzo i isključen, a hrvatski je dvojac igrao od početka do kraja. Barišić je u samoj završnici iz slobodnog udarca pogodio vratnicu. Rangersi su drugi na tablici, s dva boda zaostatka za vodećim Celticom.

U 17. kolu Primere Celta je ugostila Mallorcu te imala vodstvo 2:1 do 83. minute dvoboja, kada na odbijenu loptu na rubu peterca prvi reagira hrvatski napadač Ante Budimir te tako postiže svoj šesti ovosezonski ligaški pogodak, kojim je svoju momčad spasio poraza (2:2). Budimir je odradio svih 90 minuta.

Nogometaši solunskog PAOK-a drže korak s Olympiakosom na čelu poretka grčkog prvenstva - obje su momčadi bez poraza - a novu su pobjedu u nedjelju ostvarili na gostovanju kod Panetolikosa (3:0). Asistent Akpomu za treći pogodak, u 69. minuti, bio je Josip Mišić, koji je odigrao cijeli susret.

Branič Goran Milović upisao je asistenciju u domaćoj pobjedi svog Oostendea nad Gentom (2:1) - za prvi je pogodak glavom pronašao strijelca Hjulsagera u 27. minuti. Milović i Ante Palaversa igrali su od početka do kraja utakmice.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri