Pamtimo iz 2019.

Lovren i Kovačić zadržali Hrvate na europskom tronu

30.12.2019.

Lovren i Kovačić zadržali Hrvate na europskom tronu
Foto: Getty Images

Niti ove godine nije prekinut impresivan niz hrvatskih osvajača europskih klupskih natjecanja, Lige prvaka i Europske lige: prestižnim su se titulama okitili Dejan Lovren i Mateo Kovačić.

Nakon Marija Mandžukića s Bayernom (2013.), Luke Modrića s Real Madridom (2014.), Ivana Rakitića s Barcelonom (2015.) te Luke Modrića i Matea Kovačića s Real Madridom (2016. - 2018.), najveći klupski trofej na Starom kontinentu osvojio je i branič Liverpoola Dejan Lovren.

Lovrenovi Redsi u lipanjskom su finalu u Madridu pobijedili Tottenham 2:0. Liverpool je na putu do finala prošao skupinu s PSG-om, Napolijem i Crvenom zvezdom, a potom u drugom krugu izbacio Bayern, Porto i Barcelonu te naposljetku stigao do svog šestog naslova prvaka Europe.

Mateo Kovačić ove je godine, nakon tri uzastopne Lige prvaka s Kraljevskim klubom, osvojio Europsku ligu s engleskim Chelseajem.

Finale je ugostio Baku, a Chelsea je pobijedio Arsenal 4:1. Vezni igrač Vatrenih postao je tek drugi Hrvat koji u svojim vitrinama ima trofeje Lige prvaka i Europske lige - prije njega to je za rukom pošlo samo Ivanu Rakitiću, koji je Ligu prvaka osvojio s Barcelonom, a Europsku ligu sa Sevillom.

Prošle je godine Hrvatska također imala pobjednika Europske lige - Šime Vrsaljko tada je slavio u dresu Atletico Madrida.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri