Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

Odlazak uglednog sportskog novinara

Preminuo Fredi
Kramer

14.01.2020.
Preminuo Fredi Kramer
foto: gnkdinamo.hr
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

U utorak je u Zagrebu preminuo dugogodišnji sportski novinar i autor brojnih publikacija Fredi Kramer.

Poznati hrvatski sportski novinar, Fredi Kramer, rođen je 1931. godine u Zagrebu, a uz druge sportove s posebnom je strašću pratio nogomet.

Radio je kao radijski komentator i publicist, član uprave zagrebačkog Dinama, autor nekolicine monografija Modrih koji je uredio maksimirski Plavi salon, suradnik Večernjeg lista, Vjesnika te do umirovljenja djelatnik Hrvatske radiotelevizije, a izvještavao je s brojnih velikih sportskih događaja, uključujući i osam Olimpijskih igara.

Među njegovim radovima ističu se i razni sportski almanasi, a na više je publikacija surađivao i s Hrvatskim nogometnim savezom, uključujući i monografiju Hrvatskog nogometnog saveza (1912. - 1992.). Bio je i urednik Nogometnog leksikona u izdanju Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža te scenarist dokumentarnog filma Stoljeće hrvatskog nogometa.

Fredi Kramer dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, poput Reda Danice hrvatske s likom Franje Bučara i nagrade za životno djelo Hrvatskog zbora sportskih novinara.

Hrvatski nogometni savez izražava duboku sućut obitelji Fredija Kramera zbog ovog nenadoknadivog gubitka.

Učitaj više

Sljedeća utakmica

Portugal - Hrvatska

05.09.2020.

Porto