Prijateljski ogledi sa Srbijom

Hrvatska započela pripreme za nastup u Elitnom kolu

19.01.2020.

Hrvatska započela pripreme za nastup u Elitnom kolu
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska malonogometna reprezentacija okupila se za nastup na kvalifikacijskom turniru Elitnog kola za odlazak na Svjetsko prvenstv0.

Izbornik Mato Stanković i njegovi izabranici izborili su prošle godine u Dubrovniku posljednji krug kvalifikacija za svjetsku smotru, a turnir Elitnog kola odigrat će pred domaćom publikom, od 29. siječnja do 1. veljače u Osijeku.

S druge strane terena stajat će Azerbajdžan (29. siječnja, 20:00), Slovačka (30. siječnja, 20:00) te Rusija (1. veljače, 20:00), a samo će pobjednik skupine osigurati izravnu vizu za Svjetsko prvenstvo, dok će drugoplasirane momčadi ući u doigravanje za posljednja dva mjesta u Litvi.

Hrvatska se okupila u subotu, 18. siječnja, te odmah otputovala na dvije gostujuće prijateljske utakmice u Srbiju. S tamošnjom nacionalnom selekcijom sastat će se 20. i 21. siječnja s početkom u 19:00, a potom će pripreme nastaviti u Osijeku.

Na put su krenuli Žarko Luketin (Olmissum), Zoran Primić (Square), Luka Suton (Vrgorac), Josip Suton (Vrgorac), Duško Martinac (Vrgorac), Matej Horvat (Olmissum), Luka Perić (Split), Kristijan Postružin (Uspinjača Gimka), Tihomir Novak (Sparta Prag), Franco Jelovčić (Real Rieti), Marinko Šamija (Crnica), Marko Vuković (Uspinjača Gimka), Toni Jelavić (Vrgorac), David Mataja (Uspinjača Gimka) i Josip Jurlina (Olmissum), no s obzirom na određene probleme s ozljedama, moguće su promjene na završnom popisu igrača za kvalifikacije.

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri