Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS > Sudačka komisija

Vježbe i analiza u Sesvetama

Ognjen Vukojević
poseban gost na 5.
seminaru
talent-sudaca

22.01.2020.
Ognjen Vukojević poseban gost na 5. seminaru talent-sudaca
foto: HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U subotu i nedjelju, 18. i 19. siječnja, u prostorijama Komisije nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza i na terenima NK Sesvete održan je peti seminar talent-sudaca. 

Program seminara u potpunosti je provela Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza sa suradnicima, uz suradnju igrača NK Sesvete za simuliranje incidenata koji se događaju tijekom utakmice.

Suci su odrađivali situacije poput procjene prekršaja, kaznenih udaraca, obećavajućih prigoda za postizanje pogodaka, nesportskog ponašanja prema sucima, kretanja i postavljanja tijekom igre ili prekida, suradnje unutar sudačkog tima, kažnjivog igranja rukom i drugih.

foto: HNS

Sva su zbivanja zabilježena na snimkama radi kasnije analize, što je sucima omogućilo potrebne spoznaje za osobni napredak. Pomoćni su suci mogli provjeravati svoje odluke pri procjeni "tijesnih" zaleđa. Tijekom analitičkog grupnog rada zabilježena je i veća interakcija svih sudionika, potrebna radi ujednačavanja kriterija.

Održana su i stručna predavanja na temu primjene PNI, a poseban je gost bio bivši Vatreni, aktualni izbornik Hrvatske U-20 Ognjen Vukojević, koji je obogatio seminar svojim izlaganjem, ali i vlastitim primjerom uspjeha kroz kvalitetni rad, predanost i odricanje, na čemu mu Komisija nogometnih sudaca HNS-a srdačno zahvaljuje.

foto: HNS

foto: HNS

foto: HNS

foto: HNS

foto: HNS

foto: HNS

foto: HNS

foto: HNS

foto: HNS

foto: HNS

foto: HNS

Učitaj više