Hrvatska u Osijeku traži put na SP

Stanković: "Trebamo biti najbolji što možemo, uz malo sreće i podršku publike"

29.01.2020.

Stanković: "Trebamo biti najbolji što možemo, uz malo sreće i podršku publike"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska malonogometna reprezentacija u srijedu započinje svoj nastup na kvalifikacijskom turniru Elitnog kola, posljednje prepreke na putu prema Svjetskom prvenstvu.

Po uspješno odrađenom kvalifikacijskom turniru u Dubrovniku, Hrvatska će plasman na Svjetsko prvenstvo u futsalu tražiti u osječkim dvobojima protiv Azerbajdžana (29. siječnja), Slovačke (30. siječnja) i Rusije (1. veljače).

"Dugo smo na okupu, dobro smo raspoloženi i nadam se da će igrači tu atmosferu prenijeti u utakmicu s Azerbajdžanom. Pripreme smo odradili najbolje što možemo i jedva čekamo početak. Doduše, nismo bili kompletni, no kroz prijateljske utakmice sa Srbijom vidjeli smo na koje igrače možemo računati. U osječkom dijelu priprema napravili smo finalizaciju i uigravali se, a pritom nemamo Marinovića - jasno je koliko nam takav igrač nedostaje", rekao je hrvatski izbornik Mato Stanković.

Suparnici su izrazito zahtjevi, ističe, a Azerbajdžanci mogu pritom biti velika nepoznanica.

"Ne tražimo alibije, no realno je Rusija prva jakosna skupina, Azerbajdžan druga, a mi treća. Prema tome, Azerbajdžan je favorit, no mi igramo kod kuće i znamo što nam ta utakmica nosi. Napravit ćemo sve da im poremetimo planove, sve su nam dosadašnje utakmice s njima bile u egalu. Nezgodno je što se kod njih nikada ne zna tko će doći, u odnosu na sastav od prije dva mjeseca imaju jednog novog Brazilca i dva nova Iranca. Ipak, ne vjerujem da mnogo toga mogu promijeniti".

Plan za uspjeh uključuje i potporu s tribina Dvorane Gradski vrt te dobre rezultate u srijedu i četvrtak kako bi konačna odluka pala u subotu.

"Napravili smo dobru analizu i želimo odigrati prvu utakmicu na razini koju smo pokazali protiv Rusije i Italije, da se ne obaziremo previše na Azerbajdžan, nego da budemo najbolji što možemo. Tada uz malo sreće i podršku publike možemo očekivati dobar rezultat. Osijek prima sve hrvatske reprezentacije velikog srca i nema razloga da tako ne bude i sada, treba nam potpora i nadam se da ćemo u subotu s Rusima odlučivati o prvom i drugom mjestu", zaključio je izbornik Stanković.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri