Dva pogotka za tri velika boda

Video: Odličan početak Hrvatske u Osijeku, svladan Azerbajdžan

29.01.2020.

Video: Odličan početak Hrvatske u Osijeku, svladan Azerbajdžan
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska malonogometna reprezentacija pobjedom je otvorila kvalifikacijski turnir Elitnog kola u Osijeku i napravila važan korak prema željenom plasmanu na Svjetsko prvenstvo.

HRVATSKA - AZERBAJDŽAN 2:0 (1:0)
Kvalifikacije za SP, Elitno kolo, Skupina C.
Dvorana Gradski vrt, Osijek.

Suci: A. Galante, N. Manzione (Italija)

Strijelci: 1:0 - Perić (4'), 2:0 - Jelovčić (38')

Hrvatska: Luketin, Jelovčić, Perić, Novak, Postružin; Primić, Matošević, Jurlina, Bajrušović, Martinac, J. Suton, Horvat, L. Suton. Izbornik: M. Stanković.

Azerbajdžan: Husejnli, Bolinha, Eduardo, Vassoura, Everton Cardoso; Kurdov, Shojaei, Čovdarov, Farzalijev, Vilela, Bagirov, Cesar, Atajev, Soorghali. Izbornik: J. A. da Silva.

Foto: Drago Sopta/HNS

Pod vodstvom izbornika Stankovića, Hrvatska je odličnim nastupom te pogocima na početku i kraju utakmice svladala Azerbajdžan te osvojila prva tri boda u Skupini C.

Na prvi se pogodak, naime, čekalo samo četiri minute: Novak je ubacio iz kuta, a Perić pronašao prostor za udarac i poslao loptu u mrežu. 

Foto: Drago Sopta/HNS

Obje su momčadi potom imale svoje prilike, Azerbajdžan je pogodio i okvir gola, a vratari su vrlo dobro odrađivali svoj dio posla. 

U samoj završnici susreta Azerbajdžan je u potrazi za poravnanjem zaigrao s igračem-vratarom, što je Jelovčić u 38. minuti iskoristio za udarac sa svoje polovice terena i potvrdu hrvatskog uspjeha (2:0).

Foto: Drago Sopta/HNS

U drugoj utakmici prvog kola svjetski su doprvaci Rusi uvjerljivo svladali Slovačku (7:1), a u drugom kolu Hrvatska igra upravo protiv Slovačke, u četvrtak 30. siječnja s početkom u 20:00 sati.

Kvalifikacije za SP, Elitno kolo, Skupina C:
1. Rusija 3
2. Hrvatska 3
3. Azerbajdžan 0
4. Slovačka 0

Foto: Drago Sopta/HNS

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri