Presudio pogodak u završnici

Video: Hrvatska pobijedila i Slovačku, stigla nadomak Svjetskog prvenstva

30.01.2020.

Video: Hrvatska pobijedila i Slovačku, stigla nadomak Svjetskog prvenstva
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska malonogometna reprezentacija novom je pobjedom, protiv Slovačke, stigla nadomak plasmana na Svjetsko prvenstvo u Litvi.

HRVATSKA - SLOVAČKA 3:2 (1:0)
Kvalifikacije za SP, Elitno kolo, Skupina C.
Dvorana Gradski vrt, Osijek.

Suci: N. Manzione, C. Perona, A. Galante (Italija)

Strijelci: 1:0 - Kanjuh (8'), 1:1 - Zdrahal (30'), 2:1 - Jelovčić (31'), 2:2 - Kozar (32'), 3:2 - Novak (39' - 6m)

Hrvatska: Primić, Jelovčić, Perić, Novak, Postružin; Luketin, Matošević, Jurlina, Bajrušović, Martinac, J. Suton, Horvat, L. Suton. Izbornik: M. Stanković.

Slovačka: Oberman, Kozar, Kyjovsky, Doša, Drahovsky; Herko, Klema, Zdrahal, Rick, Pechy, Ševčik, Hudek, Belanik, Turek. Izbornik: M. Berky.

Foto: Drago Sopta/HNS

Nakon izvrsnog nastupa protiv Azerbajdžana i pobjede 2:0, Hrvatska je nova tri boda u Elitnom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo osvojila protiv Slovačke, u susretu u kojemu nije nedostajalo uzbuđenja, a isključenog izbornika Stankovića na klupi je zamijenio Marinko Mavrović.

Hrvatska je povela u osmoj minuti, kada Kanjuh pogađa iz prekida, a s tih 1:0 otišlo se i na poluvrijeme. Na polovici nastavka, međutim, Slovačka je izjednačila zahvaljujući Zdrahalu, koji na drugoj vratnici završava akciju svoje momčadi.

Foto: Drago Sopta/HNS

Uslijedio je brzi odgovor: Novak je izveo udarac iz kuta, a Jelovčić odlično smjestio prizemni volej u mrežu za novo vodstvo Hrvatske.

Slovačka se za drugo izjednačenje pobrinula već u 32. minuti, kada je Kozar odbijenu loptu silovito poslao pod prečku za 2:2.

Foto: Drago Sopta/HNS

Odluka je naposljetku pala minutu i pol prije kraja utakmice. Kozar je u svom kaznenom prostoru igrao rukom te zaradio drugi žuti, isključujući karton, a Novak je sigurno realizirao kazneni udarac za konačnih 3:2 i vrh tablice uoči završnih dvoboja.

U drugoj utakmici drugog kola Skupine C Azerbajdžan je u vrlo neizvjesnom susretu pobijedio Rusiju 4:3, a treće kolo u subotu, 1. veljače, donosi oglede Azerbajdžana i Slovačke (17:00) te Hrvatske i Rusije (20:00). Prvo mjesto donosi izravni plasman u Litvu, a drugo mjesto vodi u doigravanje.

Foto: Drago Sopta/HNS

Kvalifikacije za SP, Elitno kolo, Skupina C:
1. Hrvatska 6
2. Azerbajdžan 3
3. Rusija 3
4. Slovačka 0 

Foto: Drago Sopta/HNS

Foto: Drago Sopta/HNS

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri