Hrvatska ima novu šansu za SP

Stanković: "Držali smo Rusiju na konopcima, pobijedio je i futsal"

01.02.2020.

Stanković: "Držali smo Rusiju na konopcima, pobijedio je i futsal"
Foto: Drago Sopta/HNS

Mato Stanković, izbornik hrvatske reprezentacije u futsalu, prokomentirao je rasplet Elitnog kola: Rusija je pobjedom nad Hrvatskom 4:3 osigurala izravni plasman na Svjetsko prvenstvo, a Hrvatska će u doigravanje.

Pobjeda Rusije i pobjeda futsala

"Čestitamo Rusiji, pobijedili su nas u uzbudljivoj utakmici, a pobijedio je i futsal. U osječkoj dvorani bodrili su nas ljudi iz cijele Hrvatske, što pokazuje da ovaj sport ima svoje mjesto pod suncem"

Ruska širina presudna 

"Rusi su viceprvaci svijeta, imaju četiri Brazilca i četiri 'četvorke' koje mogu mijenjati, dok mi ni približno nemamo takvu širinu. Osim toga, vratili su četvoricu igrača za koje su rekli da se neće vraćati i sve je to naposljetku presudilo"

Fantastično drugo poluvrijeme

"Prva tri pogotka zapravo smo postigli sami sebi i poslije se teško bilo vraćati, premda smo u drugom poluvremenu odigrali fantastično i držali Rusiju na konopcima te ne bi bilo nezasluženo da je završilo neriješeno"

Optimizam uoči doigravanja

"Naš je primarni cilj bio doigravanje, to smo ostvarili, ali ostaje žal jer smo pred punom dvoranom mogli izbjeći situaciju da iščekujemo nove kvalifikacijske utakmice. No, pripremit ćemo se i napraviti sve da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo. Marinović se vjerojatno neće na vrijeme oporaviti, no vjerujem u ove igrače iza kojih su dobri rezultati"

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri