Krovinović strijelac, Bilić na vrhu Championshipa

Brozović i Rebić strijelci u gradskom derbiju, veliki preokret Intera

09.02.2020.

Brozović i Rebić strijelci u gradskom derbiju, veliki preokret Intera
Foto: Drago Sopta/HNS

Dvojica Vatrenih odigrala su neke od ključnih uloga u izrazito uzbudljivom milanskom derbiju, a razloga za slavlje imali su i Hrvati u redovima West Bromwich Albiona.

U posljednjoj utakmici 23. kola Serie A sastali su se gradski rivali Inter i Milan, a hrvatski reprezentativci Ante Rebić i Marcelo Brozović bili su u početnim jedanaestoricama svojih klubova te ostavili dubok trag u derbiju.

Ante Rebić postigao je prvi pogodak na utakmici, u 40. minuti iz blizine, nakon što ga mu je Ibrahimović glavom spustio loptu, a potom je Ibrahimović povisio vodstvo Milana na 2:0.

Marcelo Brozović, kapetan svoje momčadi, poveo je preokret Intera u 51. minuti prizemnim volejem sa 16 metara na odbijenu loptu, a Vecino je samo dvije minute poslije poravnao na 2:2. De Vrij u 70. minuti i Lukaku u sudačkoj nadoknadi donijeli su naposljetku Interu pobjedu 4:2.

Brozović je odigrao cijeli susret, a Rebića je u 84. minuti zamijenio Bonaventura. Inter se tako bodovno poravnao s vodećim Juventusom, a Milan je na desetoj poziciji.

Filip Krovinović, bivši mladi reprezentativac Hrvatske, postigao je vodeći pogodak za West Bromwich Albion u gostujućoj pobjedi kod Millwalla, udarcem s ruba šesnaesterca u 42. minuti dvoboja. Za konačnih 2:0 pobrinuo se O'Shea u završnici, a Krovinović je igrao od početka do kraja utakmice.

West Bromwich Albion pod vodstvom Slavena Bilića drži prvo mjesto Championshipa nakon 31 odigranog kola, s četiri boda prednosti ispred Leedsa i Fulhama.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri