Nastavak u Rijeci i Opatiji

U Zagrebu započeo drugi seminar u Uefinom programu o nogometnom pravu

10.02.2020.

U Zagrebu započeo drugi seminar u Uefinom programu o nogometnom pravu
Foto: Dražen Patarčić/HNS

Drugi seminar u sklopu trećeg izdanja Uefinog programa o nogometnom pravu (Football Law Programme; FLP) održava se u Hrvatskoj, u suradnji s Pravnim fakultetom u Rijeci.

Seminar je započeo 10. veljače u uredu HNS-a u Zagrebu te će trajati do 14. veljače. Polaznici programa FLP III za vrijeme drugog seminara detaljno će se upoznati s Fifinim Pravilnikom o statusu i transferima igrača (FIFA RSTP), koji je nastao kroz suradnju Fife s Uefom, FifPRO-om te Europskom komisijom. Navedeni pravilnik jedan je od najvažnijih međunarodnih pravnih dokumenata u nogometu, kroz kojeg su regulirani međunarodni transferi igrača te nogometno tržište.

Prvi dan seminara polaznici su proveli u uredu HNS-a u Zagrebu, gdje su održana uvodna predavanja na temu povijesnog razvoja Fifinih pravila o transferima igrača.

Seminar je otvorio Uefin direktor za integritet i nadzor Angelo Rigopoulos.

"Zadovoljstvo nam je biti u Hrvatskoj te nam puno znači ova suradnja. Zahvaljujemo Vladimiru Iveti, Ivančici Sudac te ostatku uprave HNS-a na suradnji. Siguran sam kako će ovo biti uspješan tjedan. U ovom programu imamo sudionike iz klubova, saveza te uprava natjecanja, a među predavačima imat ćemo najveće stručnjake na području nogometnog prava. Zahvaljujem HNS-u te Pravnom fakultetu u Rijeci na njihovom gostoprimstvu u Hrvatskoj."

Prisutne je pozdravio i tajnik HNS-a Vladimir Iveta, kao i prof. Vanja Smokvina s Pravnog fakulteta pri Sveučilištu u Rijeci, koji je predvodio organizaciju ovog seminara te koji obavlja funkciju arbitara na općoj listi za sve sportove i posebnoj listi za nogometna pitanja pri Sportskom arbitražnom sudu (CAS).

Ostatak seminara bit će održan na Pravnom fakultetu u Rijeci te u uredima HNK Rijeka, gdje će polaznici imati priliku sudjelovati u predavanjima pravnih i nogometnih stručnjaka o međunarodnim transferima maloljetnika, mehanizmima solidarnosti, kalendaru međunarodnih utakmica reprezentacija, trenerskim ugovorima te nogometnom pravu. 

Među sudionicima prijašnjih izdanja tečaja FLP bila je i stručna suradnica za međunarodne poslove Tanja Peraković, koja je uspješno završila premijerno izdanje programa.

Foto: Dražen Patarčić/HNS

Foto: Dražen Patarčić/HNS

Foto: Dražen Patarčić/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri