Dramatičan dvoboj u Münchenu

Dinamovi juniori u četvrtfinalu Uefine Lige mladeži!

04.03.2020.

Dinamovi juniori u četvrtfinalu Uefine Lige mladeži!
Foto: Dražen Patarčić/HNS

Mlada momčad zagrebačkog Dinama sastala se u osmini finala Uefine Lige mladeži s Bayernom iz Münchena te kroz još jedno raspucavanje izborila četvrtfinale.

Nakon što su juniori zagrebačkih Modrih osigurali mjesto u osmini finala Uefine Lige mladeži gostujućom pobjedom na jedanaesterce nad imenjakom iz Kijeva, ove su srijede na isti način svladali i Bayern.

Dinamo je poveo već u drugoj minuti utakmice, pogotkom Krizmanića na asistenciju Karrice, a upravo je Karrica u 29. minuti povisio na 2:0.

Međutim, Dajaku je u 36. minuti smanjio zaostatak njemačkog predstavnika, a autogol Gvardiola u samoj završnici susreta ispisao je na semaforu konačnih 2:2.

Dramatičan rasplet s bijele točke produžen je na čak osam serija, nakon što je Dajaku u odlučujućem pokušaju pete serije pucao preko vrata, da bi naposljetku presudili Dinamov vratar Josipović obranivši udarac Rheina te precizni Hrvoj.

Dinamo će se za polufinale boriti na domaćem terenu protiv portugalske Benfice, a četvrtfinale su već izborile i mlade momčadi Ajaxa, Midtjyllanda i Salzburga. U preostalim se susretima osmine finala sastaju Atalanta - Lyon, Inter - Rennes i Juventus - Real Madrid.

Uefina Liga mladeži, osmina finala:
Bayern München - Dinamo 2:2 (5:6 - 11m)

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri