Pobjeda na Dan žena

Veliki preokret Hrvatske protiv Finske u Larnaci

08.03.2020.

Veliki preokret Hrvatske protiv Finske u Larnaci
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatske su reprezentativke na najbolji mogući način zaključile svoj nastup na ciparskom turniru - pobjedničkim preokretom protiv favorizirane Finske.

FINSKA - HRVATSKA 2:3 (2:2)
Cyprus Women's Cup, Larnaca.

Sutkinja: L. Sulcova (Češka)

Strijelci: 1:0 - Rantala (5'), 2:0 - Oling (20'), 2:1 - Rudelić (22'), 2:2 - Lojna (40'), 2:3 - Landeka (56')

Žuti kartoni: Lojna (67'), Landeka (86')

Finska: Myllyoja (46' Tamminen), Pikkujamsa, Oling (46' Heroum), Koivisto (46' Kuikka), Auvinen, Rantala, Lehtola, Kemppi, Nyman (72' Alanen), Franssi (46' Kollanen), Salmi (72' Summanen). Izbornica: A. Signeul.

Hrvatska: Mišetić, Jelenčić (89' Zdunić), Balog, Horvat, Dujmović, Rudelić (73' Bukač), Landeka, Dulčić, Pezelj (61' Šundov), Lojna, Lubina (73' Spajić). Izbornik: M. Prskalo.

Nakon neriješenih 1:1 s Meksikom u prvom kolu međunarodnog turnira u ciparskoj Larnaci, hrvatska ženska nogometna reprezentacija sastala se u drugom kolu s Finskom, a izabranicama Mate Prskala to je ujedno bio i posljednji nastup na Cyprus Women's Cupu.

Finska je preko Rantale i Oling stekla dva pogotka prednosti u prvih 20 minuta utakmice, no Rudelić je ubrzo smanjila hrvatski zaostatak, da bi Lojna prije odlaska na odmor izjednačila na 2:2.

Za potpuni preokret i veliku pobjedu Hrvatske pobrinula se kapetanica Landeka u 56. minuti dvoboja.

U drugom nedjeljnom susretu reprezentacije Meksika i Slovačke remizirale su 2:2, a konačni će poredak biti poznat nakon trećeg kola, u kojemu je Hrvatska slobodna. Tada se sastaju Meksiko i Češka te Slovačka i Finska, a Hrvatska je zasad vodeća na tablici, zahvaljujući jedinoj pobjedi u prva dva kola, uz čak tri remija.

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri