Reakcija u slučaju potrebe

Dalić: "Najvažnije je imati sedam dana zajedništva"

09.03.2020.

Dalić: "Najvažnije je imati sedam dana zajedništva"
Foto: Drago Sopta/HNS

Povodom objave popisa kandidata za prijateljske utakmice sa Švicarcima i Portugalcima u Kataru, izbornik Vatrenih Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije.

Pripreme prema planu 

"U Kataru nas čekaju kvalitetni suparnici i iskreno se nadam da neće biti otkazivanja turnira, to nam ne bi odgovaralo. Ponašamo se kao da će sve biti u redu, no zbog specifične situacije stavili smo veći broj igrača na pretpozive, kako bismo bili spremni dogodi li se nešto nepredviđeno. Reagirat ćemo, bude li trebalo, u skladu s pozicijama u momčadi. Nadam se dobrom turniru"

Svima dati šansu

"Plan je svima dati šansu kako bismo vidjeli stanje svih igrača, pogotovo onih koji su bili ozlijeđeni. S Kalinićem je dogovor da ćemo ga zamijeniti Grbićem ne bude li branio prije odlaska na put, s obzirom da je bio ozlijeđen. Želimo odigrati dvije dobre utakmice, testirati neke sustave, a najvažnije mi je imati sedam dana zajedništva jer poslije neće biti mnogo vremena"

Minutaža

"Situacija s klupskom minutažom igrača je bolja nego prije, makar ne možemo mnogo utjecati na nju. Želimo da svi budu zdravi i spremni za Europsko prvenstvo, a nekima manjak minutaže mogu progledati kroz prste, dok nekima ne mogu. Sa svima gotovo svakodnevno razgovaram i svi jedva čekaju okupljanje. Imamo igrača koji se nameću, što je dobro za budućnost hrvatskog nogometa. Neću mnogo odskakati od kadra koji je odradio kvalifikacije, no pratimo i druge" 

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri