Hrvatska U-19 domaćin turnira

Izbornik Šimunić predstavio igrače za Elitno kolo: "Teren je jedino mjerilo"

09.03.2020.

Izbornik Šimunić predstavio igrače za Elitno kolo: "Teren je jedino mjerilo"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska U-19 domaćin je kvalifikacijskog turnira Elitnog kola za odlazak na Europsko prvenstvo, a izbornik Josip Šimunić objavio je kandidate za tu reprezentativnu akciju.

Pod vodstvom izbornika Josipa Šimunića, hrvatska reprezentacija do 19 godina izborila je plasman u Elitno kolo kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a plasman na završni turnir pokušat će izboriti pred svojom publikom, protiv Turske (Lučko, 25. ožujka, 15:00), Portugala (Velika Gorica, 28. ožujka, 15:00) i Slovačke (Sesvete, 31. ožujka, 15:00).

Samo će pobjednik turnira zaigrati na europskoj smotri, a na izbornikovom se širem popisu - s kojeg će otpasti jedan vratar i dvojica igrača - nalaze Karlo Žiger (Chelsea), Tin Hrvoj (Dinamo), Roko Jurišić (Dinamo), Adrian Liber (Orijent 1919), Mario Vušković (Hajduk), Marco Boras (Kicker Offenbach), Ivan Brnić (Hajduk), Luka Sučić (RB Salzburg), Ivan Šarić (Hajduk), Antonio Marin (Dinamo), Mario Čuić (Hajduk), Karlo Sentić (Hajduk), Mihael Kuprešak (Osijek), Filip Braut (Rijeka), Luka Škaričić (Hajduk), Nikola Soldo (Inter Zaprešić), Tomislav Krizmanić (Dinamo), Bruno Zdunić (Lokomotiva), Toni Fruk (Fiorentina), Marko Bulat (Šibenik), Filip Zrilić (Rijeka), Niko Janković (Dinamo) i Renato Josipović (Dinamo).

Pretpozive su dobili Stipe Vulikić (Solin), Bruno Jenjić (Hajduk), Niko Galešić (Rijeka) i Jurica Jurčec (Dinamo).

"Imamo malo vremena za treninge i uigravanje, no to je stalan problem. Hrvatska uvijek ima talentirane igrače, a svaki ih puta pokušavam uvjeriti da su nužni red, rad i disciplina te da je nogometni teren jedino mjerilo. Na tome inzistiram. Situaciju olakšava veliki uspjeh Dinamovih juniora, trener Jovičević radi jako dobar posao, dečki igraju pametno i dobro se brane, gotovo su spremni za seniorski nogomet i jako mi je drago zbog toga", rekao je Šimunić.

"Turska je nezgodna momčad, fizički moćna, dok je Slovačka radišna momčad, i mislim da smo s njima na približno istoj razini. No, Portugal je favorit, oni su redovito prvaci ili viceprvaci europskih turnira, ali pokušat ćemo naći rješenje i za njih kako bismo probali biti prvi i otići na Europsko prvenstvo", zaključio je izbornik.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri