Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

U utorak sastanak svih članica Uefe

UEFA odgodila elitna
kola kvalifikacija za
mlađe uzraste

12.03.2020.
UEFA odgodila elitna kola kvalifikacija za mlađe uzraste
foto: Getty Images
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

Krovna europska nogometna organizacija donijela je danas odluku kako do daljnjega odgađa sve predstojeće turnire elitnih kola kvalifikacija za europska prvenstva u uzrastima do 17 i do 19 godina.

Rukovodstvo Uefe je zbog globalne pandemije novog koronavirusa SARS-CoV-2 naložilo odgodu svih kvalifikacijskih turnira za mlađe uzraste, a koji su se trebali održavati tijekom idućih mjesec dana.

Odluka je donesena preventivno, kako bi se izbjegla situacija da igrači i igračice - među kojima je puno maloljetnika - budu izolirani u karantene bez svojih obitelji, ovisno o odlukama lokalnih vlasti.

Ova odluka direktno utječe i na četiri hrvatske reprezentacije koje su izborile nastup u elitnim kolima, pa tako hrvatske U-17 i U-19 muške i ženske selekcije čekaju novi termin za nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a koji će Uefa odrediti naknadno.

Također, Uefa je najavila kako će sljedećeg utorka (17. 3.) održati veliku video konferenciju s rukovodstvima svih 55 saveza članica te predstavnicima ECA-e, FIFPro-a i europskih liga, kako bi se razgovaralo o daljnjim koracima koje će europski nogomet poduzeti u kontekstu pandemije novog koronavirusa, a na temu domaćih i europskih klupskih natjecanja, kao i UEFA Eura 2020.

Učitaj više

Sljedeća utakmica

Portugal - Hrvatska

05.09.2020.

Porto