Intervju za Novi list

Šuker: "Ljudski životi su najvažniji"

14.03.2020.

Šuker: "Ljudski životi su najvažniji"
Foto: UEFA

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker dao je intervju Novom listu na temu aktualne globalne pandemije koronavirusa zbog koje su otkazana brojna nogometna natjecanja.

U intervjuu za Novi list, Šuker je komentirao trenutnu situaciju s koronavirusom:

"Dogodilo se nešto nikad viđeno u povijesti sporta. Moramo biti zabrinuti za zdravlje sportaša, navijača i svih ostalih konzumenata u nogometu, ali i sportu općenito. Ovo je izvanredna situacija koju nitko nije mogao predvidjeti, ali s njom se moramo nositi. Pristupili smo ovom problemu maksimalno odgovorno, a nije jednostavno. Ovo je katastrofa za sport i privredu, ali ljudski životi svima nam moraju biti na prvom mjestu."

HNS je donio odluku o prekidu svih nogometnih natjecanja u Hrvatskoj do 31. ožujka:

"Imajući u vidu preporuke stožera za civilnu zaštitu i novonastalu situaciju u Hrvatskoj, odnosno povećanje broja osoba zaraženih koronavirusom, Izvršni odbor HNS-a donio je razumnu odluku. Na žalost, došlo je vrijeme da moramo gledati što jedemo i pijemo, kako i s kim se družimo. Korona ne bira, napada sve, može se pokupiti i na kopački. Prekidi ili odgode natjecanja uvijek su najnepopularnije mjere, ali nije bilo drugih mogućnosti. Uostalom, nismo jedini, svi su nacionalni savezi u Hrvatskoj postupili isto, a primjer nogometa na europskoj su razini dijelili su i svi ostali sportovi. I ne samo na europskoj razini, evo odgođen je početak Formule 1, ne igra se NBA liga, otkazana je čuvena biciklistička utrka Giro d’Italia…"

Predsjednik HNS-a jedan je od članova Izvršnog odbora Uefe, pa je svakako pozvan i govoriti o mogućnosti otkazivanja Europskog prvenstva koje bi se trebalo održati od sredine lipnja do sredine srpnja ove godine:

"Bojim se da se Europsko prvenstvo neće igrati ove godine. To će, uostalom, biti i moj stav tijekom videokonferencije ovoga utorka na kojem će UEFA, predvođena predsjednikom Aleksanderom Čeferinom i članovima Izvršnog odbora, a uz sudjelovanje predstavnika 55 članica, donositi konačnu odluku o pitanju održavanja EURO-a 2020."

"Trebamo imati u vidu da se ovako nešto dogodilo prvi put. Eh, sad, kako do kraja odraditi nacionalna prvenstva i natjecanja pod ingerencijom UEFA-e… Ima dosta mogućnosti, moguće je, recimo, nokaut fazu svesti na jednu, umjesto na dvije utakmice, mi u UEFA-i u svakom slučaju već imamo razrađene A, B i C opcije, ali bilo bi neozbiljno od mene bilo što otkrivati prije no što donesemo odluke na već spomenutoj video-konferenciji. Puno je špekulacija, ali pratit ćemo kako će se stvari razvijati i donositi prave odluke prema onome što za većinu bude najpovoljnije. U svakom slučaju, bit ćemo pametniji poslije utorka, ljudski životi su najvažniji", zaključio je Šuker.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri