Demanti medijskih napisa

Službena izjava predsjednika Belgijskog nogometnog saveza

15.03.2020.

Službena izjava predsjednika Belgijskog nogometnog saveza
Foto: Drago Sopta/HNS

Slijedom članka objavljenog u belgijskom dnevniku Le Soir, a koji su prenijeli i na svoj način dodatno interpretirali određeni hrvatski mediji, predsjednik Belgijskog nogometnog saveza Mehdi Bayat poslao je službenu izjavu HNS-u u kojoj demantira navedene napise.

Određen broj hrvatskih medija danas je preuzeo vijest objavljenu u Le Soiru te je požurio bez provjere istu vijest objaviti i uglavnom na nekorektan način interpretirati na štetu ugleda predsjednika HNS-a Davora Šukera.

Predsjednik Belgijskog nogometnog saveza, Mehdi Bayat, poslao je službeni dopis HNS-u koji prenosimo u cijelosti:

"Čuo sam za članak u belgijskom dnevniku Le Soir u kojem se spominje navodni razgovor između mene i Davora Šukera.

Taj članak je u potpunosti netočan.

Razgovori koje sam imao s predsjednikom HNS-a uvijek su imali isto zajedničko stajalište - obojica smo se brinuli zbog situacije u cijelom svijetu.

Davor Šuker me nikada nije pokušao nagovoriti da igramo utakmicu u takvoj situaciji.

Iznimno mi je žao zbog nesporazuma koji je vodio sasvim pogrešnoj interpretaciji na štetu ugleda Davora Šukera, s kojim imam vrlo ugodan, profesionalan i prijateljski odnos."

Hrvatski nogometni savez i predsjednik Davor Šuker razmotrit će i poduzeti sve pravne korake kako bi se zaštitili prava i interesi Saveza i predsjednika Šukera. Također, Belgijski nogometni savez i g. Bayat reagirat će prema dnevniku Le Soir.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri