Dokumentarni film o srebrnima

"Junaci našega doba" na HRT-u

06.04.2020.

"Junaci našega doba" na HRT-u
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska radiotelevizija od ponedjeljka 6. travnja počinje s prikazivanjem dokumentarne serije "Junaci našega doba" posvećene "srebrnoj" generaciji Vatrenih koja je na Svjetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji oduševila cijeli nogometni svijet.

Dokumentarna serija će biti prikazana u pet epizoda po 52 minute ponedjeljkom navečer na HRT 1. Serijal prati hrvatsku reprezentaciju od dramatičnog završetka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo preko sedam napetih utakmica u Rusiji sve do nezaboravnog dočeka Srebrnih u Zagrebu.

U pripremi i realizaciji serije korišteni su materijali snimljeni za vrijeme Svjetskog prvenstva u Rusiji, ali i posebni intervjui, arhivski materijali i sva raspoloživa građa. Uz podsjećanje na svaku utakmicu Svjetskog prvenstva serija Junaci našega doba donosi i posebne priče o najvažnijim akterima i ključnim igračima Vatrenih.

Scenaristi serijala su Ivan Blažičko i Mislav Brcko, redatelj je Zlatko Mijoč, a veliki dio posla odradila je ekipa Hrvatske nogometne televizije, uključujući Gorana Ciglara, Milu Horvat, Anđelka Kecmana, Domagoja Glavaka, Nenada Petrića, Davora Komeričkog i Sašu Marića.

"Iako su biografije naših reprezentativaca poznate, vjerujemo da smo u seriji dobili svjedočanstva koja do sada nismo čuli ni vidjeli. Kako će epizode promicati, mislim da će i kod gledatelja buditi sve više emocija. Ne plačem često, ali kada sam pogledao zadnje dvije epizode, uglavnom sam plakao. Jednostavno, emocija koja se prelijeva s ekrana je čudesna", izjavio je izvršni producent serijala Ivan Blažičko.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri