Među 16 najboljih momčadi

E-Vatreni izborili plasman na prvo EP u e-nogometu

28.04.2020.

E-Vatreni izborili plasman na prvo EP u e-nogometu
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski e-nogometni reprezentativci Marko Gelo i Andrej Šporčić uspješnim su partijama u doigravanju uspjeli izboriti mjesto na prvom eEuru.

Hrvatski e-reprezentativci u prvoj su fazi kvalifikacija bili druga najbolja momčad u Skupini J s 24 boda i osam pobjeda, čime su izborili prolazak u dodatne kvalifikacije.

Doigravanje za mjesto na eEURO održano je 20. i 27. travnja, a Marko Gelo i Andrej Šporčić ponovo su se pokazali kao dostojni predstavnici za Hrvatsku. U sklopu dokvalifikacija odigrali su osam utakmica protiv Austrije, Portugala, Crne Gore i Finske, a četiri pobjede i jedan remi bili su dovoljni za plasman u završnicu natjecanja.

"Doigravanje je bilo zaista neizvjesno te smo imali jako tešku skupinu. Sve do zadnje utakmice nismo znali da li smo se plasirali na eEURO, a osjećaj kada smo shvatili da smo izborili mjesto među 16 najboljih europskih reprezentacije je neopisiv. Jedva čekamo predstavljati Hrvatsku na eEuru", poručio je kapetan hrvatske momčadi Marko Gelo.

Završni turnir eEura 2020 održat će se 23. i 24. svibnja putem interneta. Uz Hrvatsku, na turniru će sudjelovati i Francuska, Njemačka, Austrija, Bosna i Hercegovina, Grčka, Izrael, Italija, Luksemburg, Nizozemska, Rumunjska, Srbija, Danska, Crna Gora, Španjolska i Turska.

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri