Više od milijun pogledanih videa

Veliki uspjeh HNS-ovog projekta #vježbajdoma

05.05.2020.

Veliki uspjeh HNS-ovog projekta #vježbajdoma
Foto: Arhiva HNS

Pandemija koronavirusa je možda privremeno zaustavila nogomet, ali nije zaustavila nogometaše u vježbanju. Hrvatski nogometni savez svakodnevno je ponudio video treninge mladim nogometašima, a nakon 35 objavljenih videa vidljiv je i lako mjerljiv veliki uspjeh projekta #vježbajdoma.

HNS je kroz projekt #vježbajdoma želio potaknuti mlade nogometaše da tijekom ove izvanredne situacije iskoriste slobodno vrijeme za tjelesnu aktivnost i usavršavanje svojih sposobnosti. Svakodnevno su objavljivani videi s treninzima koji se mogu izvesti kod kuće, bez dodatnih sprava i pomagala, a među videima je bilo i uputa liječnika o zdravoj prehrani kao i savjeta o psihološkom pristupu ovim neuobičajenim okolnostima.

U kreiranju videa sudjelovali su hrvatski seniorski i mladi reprezentativci i reprezentativke u velikom i malom nogometu, stručnjaci za kondicijsku pripremu, izbornici, treneri i stručnjaci iz drugih područja poput medicine i psihologije, kao i još niz nogometaša i nogometašica iz brojnih klubova.

"Od srca zahvaljujem svima koji su sudjelovali u stvaranju ovih treninga jer smo pokazali zaista veliko jedinstvo u želji da približimo znanja, vještine i iskustvo vrhunskih trenera i nogometaša našoj velikoj bazi. Veliko hvala i svima koji su vježbali s nama, a brojke pokazuju da je takvih bio zaista velik broj. Naposljetku, zahvaljujem i našem video analitičaru, Nikoli Buzadžiću, koji je uložio puno truda u montažu ovih uradaka koji imaju trajnu vrijednost za HNS i mlade nogometaše.  Drago mi je što na ovaj način pomažemo sportašima da ostanu u formi, ali znam da svi jedva čekaju povratak na nogometne terene. Nadam se da će nam epidemiološka situacija u zemlji to relativno uskoro i omogućiti, a do tada - nastavimo vježbati doma", poručio je glavni instruktor HNS-a Petar Krpan.

Završne brojke uistinu su impresivne. 35 treninga objavljeno je na četiri HNS-ova kanala: YouTubeu, Facebooku, Instagramu i Twitteru, pri čemu su videi prikazani više od milijun puta. Samo na YouTubeu i Facebooku ukupno vrijeme gledanja je više od 5500 sati, a na Facebooku i Instagramu videi su prikupili gotovo 200,000 oznaka "sviđa mi se".

Foto: HNS

"Bili smo svjesni da je više od 100.000 mladih nogometaša ostalo bez svakodnevnih treninga te smo ih željeli potaknuti da što više vježbaju doma, i to na kvalitetan način. Zato smo uključili sjajne kondicijske trenere iz svih dijelova Hrvatske te svima zahvaljujem što su pristali podijeliti svoja znanja putem videa. Također, uključili smo niz naših poznatih nogometaša i nogometašica, kao i malonogometaša, da bismo dodatno inspirirali one koji vježbaju s nama. Svi snimljeni treninzi će ostati dostupni na HNS-ovim kanalima za sve koji žele nastaviti vježbati po ovakvim visokim standardima", izjavio je Ivan Krakan, HNS-ov instruktor kondicijske pripreme za reprezentacije mlađih uzrasta, koji je s glavnim instruktorom Krpanom inicirao projekt #vježbajdoma.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri