Hrvatska među 16 finalista

Završnica EP u e-nogometu

22.05.2020.

Završnica EP u e-nogometu
Foto: Drago Sopta/HNS

Završni turnir prvog Europskog prvenstva u e-nogometu održava se 23. i 24. svibnja 2020. godine putem interneta.

Hrvatsku na prvom Uefinom natjecanju za e-nogometne reprezentacije predstavljaju kapetan Marko Gelo i njegov suigrač Andrej Šporčić. Dvojac je Hrvatsku uspješno predstavljao u kvalifikacijama za završni turnir te je kroz doigravanje izborio mjesto među 16 najboljih e-nogometnih reprezentacija u Europi.

Nastup na završnom turniru Andrej i Marko započeli su utakmicom protiv Nizozemske, koja je odigrana 23. svibnja s početkom u 14 sati. Hrvatski e-nogometni reprezentativci dva puta su remizirali s Nizozemcima te su poraženi zlatnim golom u trećoj utakmici. Mogućnost prolaska u sljedeći krug natjecanja omogućila im je utakmica s poraženom momčadi iz utakmice drugog para u Skupini C Luksemburgom.

Andrej i Marko uspješno su svladali Luksemburg s ukupnim rezultatom od 5:3 te se time plasirali u doigravanje za četvrtfinale, koje je na rasporedu 23. svibnja u 21:30 sati. U doigravanju će se susresti s poraženom momčadi iz utakmice između Crne Gore i Nizozemske gdje će imati priliku izboriti mjesto u sljedećoj fazi natjecanja.

Sve utakmice Hrvatske na eEuru 2020. godine (osim prve utakmice u skupini) možete pratiti putem izravnog prijenosa na YouTube kanalu i službenim internetskim stranicama Hrvatskog nogometnog saveza.

Uz Hrvatsku, na turniru sudjeluju i Francuska, Njemačka, Austrija, Bosna i Hercegovina, Grčka, Izrael, Italija, Luksemburg, Nizozemska, Rumunjska, Srbija, Danska, Crna Gora, Španjolska i Turska.

Prijenos utakmice doigravanja

Prijenos utakmice Hrvatska - Luksemburg

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri