Visoka pobjeda na Mallorci

Ivan Rakitić ubilježio 300. nastup za Barcelonu

14.06.2020.

Ivan Rakitić ubilježio 300. nastup za Barcelonu
Foto: UEFA

Dokapetan Vatrenih Ivan Rakitić proslavio je u subotu veliki jubilej, svoj 300. nastup u dresu katalonskog velikana.

Nogometaši Barcelone u svom su povratničkom nastupu u Primeri uvjerljivo pobijedili na gostovanju kod Mallorce (4:0), a na poluvremenu je u igru ušao hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić te tako ubilježio svoj jubilarni, 300. nastup.

Rakitić je u Barcelonu stigao 2014. godine iz Seville i postao četvrti stranac po broju nastupa - više imaju samo Lionel Messi, Dani Alves i Javier Mascherano. U aktualnom Barceloninom kadru više su prikupili tek Lionel Messi, Sergio Busquets, Gerard Pique i Jordi Alba.

U prvenstvu je Rakitić za Barcelonu zaigrao 191 put, a tome je dodao 59 utakmica u Ligi prvaka, 39 u Kupu kralja, osam u domaćem i jedan u europskom superkupu te dva na Svjetskom klupskom prvenstvu.

Pritom je postigao ukupno 35 pogodaka i dodao 39 asistencija, a osvojio je ukupno 13 trofeja, uključujući četiri naslova španjolskog prvaka, četiri Kupa kralja, dvije titule pobjednika Lige prvaka, dva španjolska i jedan europski superkup i jedan naslov svjetskog klupskog prvaka.

Na tablici aktualnog prvenstva Barcelona ima pet bodova prednosti ispred Modrićevog Real Madrida, uz utakmicu više, a u Ligi prvaka bori se s Napolijem za plasman u četvrtfinale.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri