Šuker potpisao ugovor

Vatreni u studenome gostuju u Istanbulu

25.08.2020.

Vatreni u studenome gostuju u Istanbulu
Foto: Drago Sopta/HNS

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker potpisao je tijekom posjeta Rivi ugovor o odigravanju prijateljske utakmice s reprezentacijom Turske, u studenome ove godine.

Reprezentacije Turske i Hrvatske sastat će se 11. studenoga 2020. godine, na istanbulskom stadionu Vodafone Park*, nakon što je zbog pandemije morao biti otkazan susret istih suparnika zakazan za lipanj.

Vatreni će nakon višemjesečne stanke ponovno na teren u sklopu Lige nacija, na gostovanjima kod Portugala (5. rujna u Portu) i Francuske (8. rujna u Parizu). U listopadu ih čekaju prijateljski ogled sa Švicarskom (7. listopada) te domaći susreti u Ligi nacija protiv Švedske (11. listopada) i Francuske (14. listopada).

Utakmica s Turskom bit će odigrana uoči dva završna hrvatska dvoboja u Ligi nacija, u Švedskoj (14. studenoga) i kod kuće s Portugalom (17. studenoga).

Turska je također jedan od sudionika odgođenog Europskog prvenstva - izvučena je u Skupinu A s Italijom, Walesom i Švicarskom - a trenutno je 29. reprezentacija svijeta po Fifinoj ljestvici. U Ligi nacija igrat će s Rusijom, Srbijom i Mađarskom.

Prijateljski okršaj u studenome bit će jubilarni deseti međusobni susret Hrvatske i Turske, a nekoliko je njih vrlo pamtljivih. Upravo je Turska na Euru 1996. bila povijesni prvi protivnik Hrvatske na velikim natjecanjima, a zahvaljujući pogotku Gorana Vlaovića to je ujedno postala i prva pobjeda Vatrenih. Hrvatska je također svladala Tursku s 1:0 na Euru 2016. sjajnim pogotkom Luke Modrića, a svakako se pamti i prolazak pored Turske u dokvalifikacijama za EURO 2012., uz briljantnu pobjedu od 3:0 u Istanbulu. S druge strane, nezaboravna je i utakmica na Euru 2008. godine, kada je Turska slavila nakon jedanaesteraca i tako izborila polufinale turnira poslije prave drame.

* - 24. rujna u ovom je tekstu promijenjena informacija o stadionu na kojem se odigrava utakmica - umjesto na stadionu Atatürk, utakmica će biti odigrana na stadionu Vodafone Park.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri