Bivši izbornik u Ligue 1

Niko Kovač izabran za novog trenera Monaca

19.07.2020.

Niko Kovač izabran za novog trenera Monaca
Foto: Drago Sopta/HNS

Nekadašnji kapetan i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Niko Kovač, imenovan je za novog trenera francuskog prvoligaša Monaca.

Nakon raskida suradnje s Robertom Morenom, uprava Monaca imenovala je Niku Kovača za novog trenera prve momčadi, a dogovoren je trogodišnji ugovor uz mogućnost produženja.

Hrvatski će stručnjak prvi trening u novom klubu odraditi u ponedjeljak, a lijepim ga je riječima dočekao zamjenik izvršnog direktora Oleg Petrov:

"Sretni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu Niki Kovaču. Nova sezona otvara novo poglavlje Monaca, a Niko Kovač utjelovljenje je vođe. Njegov je rad prepoznat kroz napredak mladih talenata, rukovođenje potvrđeno kvalitetnim igračima i sposobnost postizanja vrlo dobrih rezultata. Uvjeren sam da će njegovo iskustvo i osobnost biti važan čimbenik pri ispunjenju klupskih ciljeva". 

Kovač, zbog svoje borbenosti i požrtvovnosti na travnjak omiljeni kapetan Vatrenih (83 nastupa / 14 pogodaka), u trenerske se vode upustio kroz akademiju RB Salzburga, da bi potom preuzeo Hrvatsku U-21 te i seniorsku izabranu vrstu, s kojom je nastupio na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Potom je s Eintrachtom osvojio Njemački kup, a prošle je godine s Bayernom osvojio prvenstvo, kup i domaći superkup.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri