Povratak nogometu

Održan sastanak Uefe i glavnih tajnika europskih saveza

06.08.2020.

Održan sastanak Uefe i glavnih tajnika europskih saveza
Foto: Getty Images

Krovna europska nogometna organizacija UEFA organizirala je telekonferenciju na temu europskih natjecanja za klubove, za mlade te za nacionalne reprezentacije na kojoj su sudjelovali glavni tajnici 55 europskih nacionalnih nogometnih saveza.

Kada je riječ u klupskim natjecanjima, za vrijeme sastanka naglasak je stavljen na nadolazeća kvalifikacijska kola za Uefinu Ligu prvaka te Uefinu Europsku ligu. Glavnim tajnicima nacionalnih saveza pojašnjena su novo-uvedena pravila u propozicijama europskih klupskih natjecanja koja se odnose na natjecateljsku godinu 2020./21. te koja govore o ograničenjima na području međunarodnih putovanja te o mogućim pozitivnim rezultatima testiranja na novi koronavirus.

Također je naglašena i mogućnost odigravanja određenih utakmica na neutralnom teritoriju kako bi se ispoštovala sva ograničenja na području međunarodnih putovanja koja su još uvijek na snazi u brojnim europskim državama. UEFA je tom prilikom posebno zahvalila nogometnim savezima Poljske, Grčke, Mađarske i Cipra na suradnji. Navedeni savezi stavili su na raspolaganje određene stadione na području svojih država te time osigurali neutralna središta koja će se moći koristiti u slučaju da se određena utakmica ne može odigrati na stadionu kluba domaćina.

Glavni tajnici govorili su i na temu potencijalnih izazova s kojima će se za vrijeme rujanskih okupljanja suočiti nacionalne reprezentacije te je potvrđeno kako u ovom trenutku nije moguće u potpunosti odbaciti mogućnost odigravanja utakmica na neutralnom teritoriju. Nadalje, UEFA je objavila kako će sredinom kolovoza ponovno razmotriti mogućnost djelomičnog mijenjanja aktualne odluke da se sve utakmice do daljnjeg igraju bez gledatelja.

Na sastanku se također raspravljalo i na temu održavanja natjecanja mlađih uzrasta te je predstavljena mogućnost odgađanja određenih utakmica do proljeća 2021. godine.

Hrvatski nogometni savez na sastanku je predstavljala voditeljica međunarodnih poslova i licenciranja Ivančica Sudac.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri