Priopćenje za medije

Šime Vrsaljko pozitivan na koronavirus, nema simptoma

10.08.2020.

Šime Vrsaljko pozitivan na koronavirus, nema simptoma
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski reprezentativac i branič Atletica iz Madrida Šime Vrsaljko pozitivan je na novi koronavirus, no nema simptome bolesti COVID-19.

Prema službenoj objavi Atletica iz Madrida, rezultati redovnog testiranja na koronavirus koje je obavljeno 8. kolovoza pokazali su kako je hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko pozitivan na SARS-CoV-2. Pozitivan rezultat testiranja stigao je i za Ángela Correa, a nijedan od dvojice igrača ne pokazuje simptome bolesti COVID-19. Šime Vrsaljko proteklih se tjedana oporavlja od ozljede te se trenutačno nalazi u dobrovoljnoj samoizolaciji, iako nadležne zdravstvene ustanove smatraju kako je njegov slučaj već razriješen s obzirom na činjenicu kako je već prije nekoliko mjeseci stvorio antitijela na koronavirus.

Liječnik hrvatske reprezentacije dr. Zoran Bahtijarević izjavio je kako ne očekuje da će pozitivan rezultat testiranja utjecati na Vrsaljkovo sudjelovanje na okupljanju reprezentacije u rujnu.

Preostali igrači i članovi stožera Atletica negativni su na koronavirus te će 11. kolovoza otputovati u Portugal na završni turnir UEFA Lige prvaka.

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri